Cultural

La declaració de la festa major de Sant Pere com a festa patrimonial d’interès nacional posa de manifest la rellevància que la tradició té a la ciutat, rica en manifestacions culturals i tradicionals.

La festa major s’ha mantingut des de fa prop de quatre segles amb les mateixes seqüències rituals: el toc de campana anunciador de la festa, l’encesa de la teiera, els oficis de Completes, les tronades, la processó i la singularitat de les tres claus necessàries per treure el reliquiari de la Prioral. A més, elements del seguici com ara la Mulassa,  el Ball de Bastons, els gegants i les gralles destaquen com a part del patrimoni tangible d’aquesta festa.

Encara que la festa major és el màxim exponent del patrimoni festiu, Reus és rica en altres tradicions: la Quaresma, la Setmana Santa, el Corpus i Misericòrdia han fet perdurar ritus que vénen de lluny, com ara la celebració de les processons de Setmana Santa i de Corpus, que daten de l’època medieval.

Actuació del Ball de Diables.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.