Històric

El patrimoni històric de Reus és divers, tant pel que fa a les èpoques de què daten les seves construccions com la funció per a la qual es van construir.

Campanar de la Prioral de Sant Pere.

L’element més antic és la Prioral de Sant Pere, que va ser edificada al segle XV sobre una església romànica i va ser consagrada l’any 1569. A més del campanar, visible a quilòmetres a la rodona, en destaca el retaule major, l’únic que es conserva després que fossin destruïts l’any 36 els que s’havien aplegat durant anys.

Amb l’eclosió de la ciutat als segles XVIII i XIX, es construeixen el Palau Bofarull (1770), el Centre de Lectura (1859), que alberga l’ateneu més antic de Catalunya, i el Teatre Fortuny (1882). Però la vida de la ciutat també ha transcorregut al llarg d’aquests segles en punts neuràlgics com ara la plaça Mercadal i la plaça de Prim. Actualment, s’està recuperant part del llegat de la Guerra Civil.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.