Modernista

Si per alguna cosa destaca l’arquitectura que ocupa el paisatge urbà de Reus és pel Modernisme.

Façana de l'Institut Pere Mata.

El Modernisme és l'estil més destacable del paisatge urbà de Reus. El naixement d’Antoni Gaudí i la presència d’alguns dels seus més estrets col•laboradors a la ciutat han deixat una empremta visible i han atorgat caràcter estètic a la ciutat.

Són prop de 80 els edificis catalogats que conformen un espectacular aparador de l'arquitectura modernista, com ara la Casa Navàs, l’Institut Pere Mata, la Casa Rull i la Casa Gasull, obra de Lluís Domènech i Muntaner, considerat un dels millors arquitectes del modernisme europeu. Però n'hi ha d'altres que han signat elements patrimonials que avui es poden veure passejant pels carrers de la ciutat: Pere Caselles i Joan Rubió i Bellver en són dos d'ells. 

Reus també conserva la memòria del genial Antoni Gaudí, des de la seva casa natal als indrets que va freqüentar a la seva infantesa i adolescència abans de marxar cap a Barcelona. 

En preserva la memòria el Gaudí Centre, un espai innovador d'interpretació del modernisme i de la vida i l'obra d'un dels catalans més universals, l'arquitecte Antoni Gaudí. Es tracta d'un equipament de turisme cultural de nova generació i de referència internacional ubicat al centre de la ciutat, on es poden entendre de manera interactiva les claus de l'arquitectura gaudiniana i modernista en general. A la vegada, s'hi pot descobrir la personalitat del geni i la seva vinculació amb Reus i l'entorn que va inspirar la seva obra.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.