Museus

Cal Massó

Els Museus de Reus col·leccionen, conserven i exhibeixen objectes testimonis materials de la vida de l'home i el seu entorn. Els Museus de Reus són hereus d'una pràctica museològica que comença, al tombant de segle, amb la formació de col·leccions per part d'associacions culturals i grups excursionistes. Però la història dels museus reusencs va lligada, fonamentalment, a la personalitat de Salvador Vilaseca Anguera (1896-1975), com a investigador en els camps de l'arqueologia i la història, i impulsor d'actuacions museístiques.

Els equipaments culturals, que són gestionats a través de l’Institut Municipal de Museus de Reus, actualment són quatre:

És un important centre d’atracció a més d’un important llegat arqueològic, amb un fons documental de primer ordre aplegat pel doctor Salvador Vilaseca. Es conserva una important col·lecció de peces, representatives de totes les cultures prehistòriques, protohistòriques i de l’antiguitat.

Permet conèixer les manifestacions artístiques més importants que s’han produït a Reus al llarg de la història. Així, s’hi pot trobar l’exposició permanent sobre els pintors reusencs del segle XIX en una sala amb una de les col·leccions amb més rellevància del fons d’Art del Museu, en la qual destaquen obres de Fortuny.

El Centre de la Imatge Mas Iglesias és un equipament dedicat a la preservació, l’estudi i la difusió del patrimoni visual, tant documental com artístic.

Espai de caire experimental i multidisciplinar, ubicat en una antiga fàbrica de licors i destinat a ser un punt de trobada i projecció dels nous creadors i les noves tendències de la cultura contemporània.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.