Mercat Central

Mercat Central

Carrer Josep Sardà i Cailà, s/n

Tel.: 977 300 006

Horari: Dilluns, dimarts, dimecres i dissabte, de 8:00 a 15:30 h. Dijous i divendres tot el dia, de 8:00 a 20:00 h

El Mercat Central de Reus dedica a la venda de producte fresc i al detall prop de 4.000 m2, repartits en un centenar de parades que ocupen més de 50 negocis. Dos dies a la setmana acull el mercat dels Marxants, que es desplega al seu voltant els dilluns i dissabtes.

Els terrenys on s’aixeca eren la seu del Teatre Circ, un teatret d’estiu envoltat de jardins que el 1901 va inaugurar la societat recreativa El Círcol. L’Ajuntament el va adquirir als anys 30 del s. XX i el va enderrocar poc després amb l’objectiu d’impulsar la creació d’un nou mercat, modern i higiènic. El projecte inicial, de 1934, era de l’arquitecte municipal Antoni Sardà, però tot i que les obres van començar no es van arribar a enllestir en el seu temps. Es van reprendre el 1944 i el 1948 l’edifici es va estrenar per acollir la II Fira de Mostres.

L’any següent es va inaugurar com a mercat i va començar a funcionar aglutinant tota l’activitat que fins llavors tenia lloc a la plaça del Mercadal, la plaça del Castell i els carrers dels voltants. Hi havia un espai destinat a la venda al detall i un altre per a la venda a l’engròs, amb llocs per a majoristes. El trasllat dels majoristes al Mercat del Camp el 1987 va plantejar la modernització de l’interior del Mercat Central després de gairebé 40 anys, que es va dur a terme sense tocar l’estructura monumental de l’edifici.

Categoria: Mercats municipals, R02: De Misericòrdia a Castellvell

 Si detecta alguna errada en aquesta fitxa del directori o vol fer una aportació: Millora del directori

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.