Mercats municipals

 

Parada del Mercat Central.L'empresa Reus Mobilitat i Serveis SA, abans denominada Amersam, és la societat amb capital municipal encarregada de gestionar i administrar els mercats de Reus amb l'objectiu d'aconserguir una major agilitat en la prestació dels serveis públics municipals. 

La ciutat disposa de quatre mercats municipals: tres de venda al detall i un quart per a majoristes. Els mercats de venda al detall tenen per objectiu adaptar-se a una demanda canviant i dinàmica mantenint com a pol d’atracció els productes alimentaris, amb una oferta complementària a la dels supermercats, que també es troben ubicats a les dependències de dos dels mercats municipals. Aquests són el Mercat Central, ubicat a l'anomenat vuit comercial, i el Mercat del Carrilet, ubicat al barri del Carrilet. A més, cada dilluns, dimecres i dissabte es realitza el Mercat dels Marxants als carrers adjacents al Mercat Central.

El Mercat del Camp és el mercat per a majoristes, un centre d’abastiment de productes a gran escala emplaçat al costat d’infraestructures que asseguren un ràpid transport. 

Mercat Central
La superfície del Mercat Central dedicada a la venda és de 3.915m2, però en disposa de 443 més per a l’àrea de cambres frigorífiques i serveis compartits. Aquest centre, ubicat davant de les antigues dependències de l’hospital de Sant Joan, ofereix servei a través de 127 parades de carn, fruita i verdura o peix en un espai històric. Aquest centre de compra-venda data de 1949.

Mercat del Camp
Va ser el primer mercat públic de venda a l’engròs de fruites i hortalisses de Reus, però s’ha convertit en el centre d’abastiment i distribució a gran escala de productes agroalimentaris del Camp de Tarragona després de l’impuls donat pel pla estratègic del 2008. La construcció de noves instal·lacions per al comerç, l’emmagatzematge, la manipulació i la transformació dels productes se sumen a l’emplaçament estratègic del mercat: a l’àrea de centralitat entre Barcelona, Lleida i València, pròxim al Port de Tarragona, a l’aeroport de Reus, a l’estació d’alta velocitat i connectat amb l’AP-7 i la T-11. A més, a partir de finals del 2011, els pagesos del territori hi tindran una nova nau on poder vendre directament la seva producció.

Mercat del Carrilet
Amb l’objectiu de donar servei a la zona sud-est de la ciutat, l’any 1983 va obrir el Mercat del Carrilet, amb un pàrquing soterrat de 130 places. En 2.300 m2 de superfície comercial, 88 parades abasteixen un mercat amb un miler de metres quadrats de cambres frigorífiques.

Mercat dels Marxants
200 paradistes donen vida al Mercat de Marxants que es desplega envoltant el Mercat Central els dilluns i dissabtes i el Mercat del Carrilet els dimecres, creant d’aquesta manera sinèrgies amb els centres als quals envolta. L’activitat dels venedors ambulants en 13.000m2, dota de més vida a les dues zones comercials properes. 

Mercat Central
Carrer Josep Sardà i Cailà, s/n
Tel. 977 300 006

Horaris: Dilluns, dimarts, dimecres i dissabte, de 8:00 a 15:30 h. Dijous i divendres tot el dia, de 8:00 a 20:00 h

El Mercat Central de Reus dedica a la venda de producte fresc i al detall prop de 4.000 m2, repartits en un centenar de parades que ocupen més de 50 negocis. Dos dies a la setmana acull el mercat dels Marxants, que es desplega al seu voltant els dilluns i dissabtes.

Els terrenys on s’aixeca eren la seu del Teatre Circ, un teatret d’estiu envoltat de jardins que el 1901 va inaugurar la societat recreativa El Círcol. L’Ajuntament el va adquirir als anys 30 del s. XX i el va enderrocar poc després amb l’objectiu d’impulsar la creació d’un nou mercat, modern i higiènic. El projecte inicial, de 1934, era de l’arquitecte municipal Antoni Sardà, però tot i que les obres van començar no es van arribar a enllestir en el seu temps. Es van reprendre el 1944 i el 1948 l’edifici es va estrenar per acollir la II Fira de Mostres.

L’any següent es va inaugurar com a mercat i va començar a funcionar aglutinant tota l’activitat que fins llavors tenia lloc a la plaça del Mercadal, la plaça del Castell i els carrers dels voltants. Hi havia un espai destinat a la venda al detall i un altre per a la venda a l’engròs, amb llocs per a majoristes. El trasllat dels majoristes al Mercat del Camp el 1987 va plantejar la modernització de l’interior del Mercat Central després de gairebé 40 anys, que es va dur a terme sense tocar l’estructura monumental de l’edifici.


Mercat del Camp

Horaris: De dilluns a divendres de 9 h a 14 h i de 16 h a 21 hores.

Mercat del Camp

Mercat del Carrilet
Carretera de Salou, s/n, 43205, Reus
Tel. 977 300 006

Horaris: Matins de dilluns a dissabte de 7.30 a 14.00 h i divendres tarda de 17.00 a 20.30 h

Carretera de Salou, s/n, 43205, Reus


Mercat dels Marxants
Als carrers adjacents al Mercat Central i al Mercat del Carrilet
Tel. 977 300 006

Horaris: Dissabte i dilluns, de 9:00 a 14:00h, envoltant l’edifici del Mercat Central. Dimecres de 9:00 14:00h, envoltant el Mercat del Carrilet.


D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.