Pont del Barri Gaudí

Pont del Barri Gaudí

CP:43201

Gabriel Ferrater i el pont del barri Gaudí

 

Escolta el poema Per l'amnistia (mp3)

Escolta el poema Temps enrere (mps)

 

El pont dona accés al barri Gaudí des de l’avinguda dels Països Catalans i l’avinguda dels Jocs Olímpics, salvant la frontera del pas del ferrocarril per aquesta zona nord de la ciutat.

El setembre de 2022 s’hi han enllestit diferents actuacions de millora en relació a la il·luminació, la seguretat del trànsit de vianants i bicicletes, i la reducció de sorolls.

Amb aquest últim objectiu s’hi han col·locat diferents elements fonoabsorvents, entre els quals uns plafons penjats al sostre que reprodueixen els colors que el Taller d'Arquitectura de Ricard Bofill va definir el 1968 dins del projecte del barri Gaudí, i que encara avui són ben presents al barri, a l'entorn dels anomenats blocs Bofill. A més d'actuar com a elements de disseny artístic i urbanístic, segons el projecte original els colors són també elements pensats per marcar recorreguts i definir volums i seqüències. (Podeu consultar l’estudi cromàtic en el document adjunt que trobareu a peu de pàgina).

A les parets del pont, acompanyant el recorregut de les persones que hi circulen, s’hi reprodueixen uns versos de Gabriel Ferrater, en el marc de la commemoració el 2022 del centenari del naixement del poeta reusenc. (Podeu escoltar els poemes sencers als que corresponen els versos en l’arxiu sonor adjunt a peu de pàgina).

Amb un pressupost total de 492.590,50 €, les obres s’han dut a terme dins del projecte de Zona de baixes emissions i mobilitat sostenible, un projecte amb finançament Next Generation de la Unió Europea en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, d’acord amb la convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. També ha comptat amb una aportació del PAM de la Diputació de Tarragona.

 

Categoria: Punts d'interès, Carrers i places

Pont del Barri Gaudí
 Si detecta alguna errada en aquesta fitxa del directori o vol fer una aportació: Millora del directori

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.