Circuit de psicomotricitat i àrees de jocs

Detall del circuït de psicomotricitat.

Reus compta amb dues zones de jocs adaptats de psicomotricitat: una, ubicada al Parc Sant Jordi, i l'altra a la plaça Juli Garola Monné, a prop del pavelló olímpic municipal. Aquests dos espais són circuits amb exercicis per a persones amb mobilitat reduïda, on es poden realitzar exercicis de psicomotricitat adreçats principalment a persones grans i a totes aquelles que vulguin practicar activitats de desenvolupament de la mobilitat personal.

El circuit consta d’escales de dits, ponts de llistons mòbils, terra de cordes, rampes i barres. Està dissenyat per començar per un extrem i acabar per l’altre seguint l’ordre establert. 

Àrees de jocs integrades per a infants

Per als infants, s'han creat dues àrees de jocs infantils accessibles: una a la plaça Teresa Miquel i Pàmies i una altra al carrer del Canonge Bové. L'existència d'aquestes àrees permeten que nens i nenes amb discapacitat puguin fer ús juntament amb la resta d'infants d'uns espais públics de joc i lleure.

Aquests nous espais, que s'anomenen àrees de jocs integrades, tenen unes dimensions que permeten l'ús a infants grans i petits acompanyats. A més, disposen de paviment estable que fa possible l'accés de cadires de rodes, així com també tenen elements que les fan zones accessibles, segures i afavoridores de les activitats lliures i participatives. Aquests espais també fomenten els jocs de manipulació i de taula i comporten experiències sensorials.

Aquests espais públics de joc infantil poden ser utilitzats per tota la canalla, discapacitada o no, i estan dissenyats perquè resultin interessants a tothom. Progressivament, s'estan adaptant les àrees de jocs infantils de la ciutat, perquè els nens i nenes puguin gaudir del joc en un espai a l'aire lliure minimitzant els risc de ferides com a conseqüència de les caigudes i els cops tant propis en els infants. Aquests equipaments s'han construït amb materials lleugers i ecològics, s'ha adaptat un terra esmorteït al voltant dels equipaments que alhora garanteix que no prenguin mal.

Circuit psicomotriu adaptat
- Parc de Sant Jordi
Plaça Alcalde Anton Borrell
- Plaça Juli Garola Monné

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.