Transport

L’Ajuntament de Reus posa a disposició diversos recursos relacionats amb la mobilitat i el transport per a les persones amb la mobilitat reduïda. 

Ajuts de transport adaptat per a usuaris de centres de dia i centres especials

L'Ajuntament de Reus ofereix ajuts individuals per transport adaptat per l'assistència a centres de dia i centres especials. Els ajuts s'adrecen a persones empadronades a la ciutat, majors de 16 anys, amb discapacitat, que no poden utilitzar un transport públic per als desplaçaments als centres. 

Per sol·licitar els ajuts cal adreçar-se a les oficines de primera acollida de serveis socials. Al portal de Tràmits s'hi pot trobar tota la informació necessària per poder tramitar la sol·licitud.

Sol·licitud de l'ajut

Bonificació en la targeta de transport urbà

La bonificació en la Targeta de Transport Públic Municipal permet a les persones amb discapacitat el desplaçament per la ciutat amb els autobusos municipals de forma gratuïta o amb descompte.

A més, el transport urbà de Reus facilita l'accés a la informació dels horaris i rutes del transport urbà a les persones amb discapacitat. S'han adequat les senyalitzacions existents de transport urbà, i les marquesines estan adaptades a la normativa existent d'accessibilitat. Tota la informació escrita és concisa i bàsica, la retolació s'ubica en l'àrea d'escombrada ergonòmica i es troben situats entre 90 centímetres i 125 centímetres d'alçada des del terra, sobre una paret vertical de la marquesina. Per afavorir la lectura es reuneixen les recomanacions d'accessibilitat pel que fa a contrast de colors, ubicació, manteniment i retolació horitzontal. 

Mitjançant un sistema de megafonia a l'interior de l'autobús s'avisa de la pròxima parada, la qual cosa és especialment útil per als usuaris invidents o amb dificultats visuals. 

Sol·licitud de l'ajut

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.