Punt TIC a la Biblioteca Central

D’acord amb el conveni que es va signar el passat 8 de febrer entre l’Ajuntament de Reus, la Fundació Desenvolupament Comunitari i la Fundació Vodafone, la Biblioteca Central
Xavier Amorós compta amb un punt d’accés per a persones amb discapacitat i amb els mitjans tècnics necessaris pel que fa a interfície i programari perquè aquest col·lectiu
d’usuaris pugui utilitzar els recursos digitals.  

D’aquesta manera, des de la Biblioteca es dóna un pas endavant en la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat i també a col·lectius amb necessitats especials, com ara la gent gran que té dificultats a llegir lletra petita, posant al seu abast recursos tecnològics perquè tinguin accés lliure i obert a la societat de la informació i del coneixement. 

La gestió del projecte des del punt de vista tècnic ha anat a càrrec de la Fundació Desenvolupament Comunitari, que ha assumit també la coordinació dels diferents agents implicats. L’Ajuntament, per la seva banda, gestiona els recursos implementats i acull el projecte en el marc del Pla Transversal de Discapacitat que gestiona l’Àrea de Benestar Social, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Joventut. Finalment, la Fundació Vodafone n’ha assumit la promoció i el finançament. 

Què hi trobareu?

Trobareu un ordinador amb connexió a Internet i amb eines diverses per afavorir l’accés de les persones amb diversitat funcional. Disposa de:

  • Diversos perifèrics i elements de suport a la motricitat per a persones amb discapacitat física.
  • Línia Braille, lector de pantalla i programari configurador de l’entorn visual per a persones amb discapacitat visual. 
  • Programes de suport per a persones amb dificultats d’aprenentatge.

Situació i horaris:

Carrer de l’escorxador, 1
43202 Reus
De dilluns a divendres de 10 a 20h.
Dissabtes de 10 a 13.30 i de 17 a 20h.
Horari d’estiu (1 d’agost – 12 de setembre):
De dilluns a divendres de 10 a 13.30
De dilluns a dijous de 17 a 20h.

Biblioteca Central Xavier Amorós
Carrer de l'Escorxador, 1
Tel. 977 010 025

Horaris: https://biblioteques.reus.cat/horari

Inaugurada el 2003, la Biblioteca ocupa l’edifici de l’antic escorxador municipal, un edifici modernista dels arquitectes Francesc Borràs Soler i Pere Caselles construït el 1889, del qual s’han conservat els elements més interessants. La biblioteca pren el nom de l’escriptor reusenc Xavier Amorós Solà.

Consulteu els horaris a l'enllaç

Biblioteca Central Xavier Amorós

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.