Mas Pintat

Mas Pintat és el centre de suport a la infància i a les famílies de Reus, un projecte educatiu que parteix de la idea de servei a les famílies amb fills i filles des de la primera infància fins a l'adolescència. Té la finalitat d'acompanyar, orientar i encoratjar als pares i les mares en les responsabilitats educatives en companyia d'altres famílies. I ho fa a través d'espais de joc i reflexió, que afavoreixen la trobada entre famílies; tallers monogràfics relacionats amb l'evolució dels infants i adolescents; o espais familiars com a lloc de debat entre pares i mares mentre els fills i filles juguen en companyia d'altres infants.

El centre va obrir l'any 2008 tot recuperant el Mas Pintat per a un ús públic. El mas és també la seu d'entitats com ara l'associació de mares per donar suport a la maternitat i la criança, Mareus, l'Associació d'Ajuda als Afectats de cardiopaties infantils de Catalunya (AACIC), Fanoc (Famílies Nombroses de Catalunya), Aspergercamp i el Servei de suport al Dol.

Un dels principals objectius de Mas Pintat és contribuir a la millora de la qualitat de vida de la infància i donar suport a les famílies de la ciutat en les seves funcions cuidadora, de criança i educació, possibilitant alhora la conciliació en els usos i la gestió dels temps personals i familiars en la vida quotidiana.

Joc psicomotriu a Mas Pintat

Els serveis del Mas Pintat són:

Espais familiars

Són espais grupals als quals assisteixen els infants acompanyats de l’adult amb el qual tenen el lligam emocional. Tenen la finalitat d’incidir en la millora de la qualitat de vida dels infants mitjançant la intervenció de professionals experts. Las tasques d’aquests professionals potencien la seguretat en el vincle mare-pare-fills, faciliten estratègies de relació i de superació de les dificultats i afavoreixen l’intercanvi d’informacions.  Aquestes activitats estan destinades als infants de 0 a 6 anys.

Els objectius principals són:

  • Potenciar un ambient acollidor per facilitar que les famílies assistents comparteixin l’experiència, els dubtes i les alegries, amb altres pares i mares acompanyats del seu fill o la seva filla.
  • Facilitar el suport de professionals amb qui parlar de la criança i realitzar activitats d’estimulació sensorial i cognitiva.

Espai nadó

Un espai de trobada per a famílies amb infants de fins a 12 mesos que pretén potenciar la relació entre el nadó i la família i en el qual es comparteixen un seguit de pautes en relació a la criança dels fills durant els primers mesos de vida.

Espai familiar matins

Per a famílies amb infants d’1 a 3  anys. En aquest espai ubicat a les golfes  del Mas Pintat, els infants poden jugar de forma lliure i dirigida a més de relacionar-se amb altres infants, mentre els adults, a més de participar en el joc, tenen l'oportunitat d'aprendre a observar-los i d'intercanviar experiències i coneixements amb la resta de famílies i professionals del servei.

Tallers familiars

Per a famílies amb infants de 1 a 7-8 anys. En aquest espai es realitzen activitats en què es potencia la creativitat, dinàmiques de joc i de música i danses. Sempre amb la participació conjunta de les famílies amb els seus fills/es. L'activitat és coordinada per dos professionals que inicien les sessions, que els familiars desenvolupen conjuntament.

Taller de jocs motrius

Per a famílies amb nens i nenes de 2 a 3 anys on es realitza una activitat de psicomotricitat conjunta, dinamitzada per dues educadores que dirigeixen la classe en les diferents fases fins arribar a la relaxació de tots els participants. 

Taller de jocs familiars

Per a famílies amb nens i nenes d’1 a 2 anys on realitza una activitat de joc conjunta, dinamitzada per dues educadores que dirigeixen la classe en les diferents fases fins arribar a la relaxació de tots els participants.

Taller de cançons i jocs

Per a famílies amb nens i nenes de 2 a 4 anys on es realitza una activitat de cançons i jocs, dinamitzada per dues educadores que dirigeixen la classe amb música, enllaçant diferent dinàmiques de danses i jocs musicals,  buscant la participació de les famílies assistents.

AVIS I NETS, Compartint moments a Mas Pintat
Aquest projecte pretén fomentar la participació lúdica dels avis i nets, fugint del rol de cuidadors que molt sovint tenen, i oferint-los un espai i un temps de lleure per gaudir compartint el moment.

Aquest espai actualment s’ofereix a Mas Pintat, com a centre de suport a les famílies, amb l’objectiu que siguin els avis que participen en els casals municipals de la gent gran els que condueixin aquestes trobades.

La periodicitat és mensual d’octubre a maig i amb propostes diferents. Les activitats són gratuïtes i l’horari és de 17h a 18.30h. La idea és incloure noves activitats per infants de diferents edats, tot i que majoritàriament estan pensades per a la participació de nets i netes a partir dels 6 anys.

Accions formatives i lúdiques

A través de diverses modalitats, com ara tallers i tertúlies amb diferents vessants formatives per adults amb els quals es canalitza un suport a la criança i l’educació.

Servei d’atenció i assessorament

Mas Pintat ofereix un nou àmbit d’atenció amb la incorporació de quatre professionals que donaran suport a famílies, amb les següents línies d’actuació:

• Una psicòloga familiar, que aportarà un servei per oferir pautes piscoeducatives davant d’angoixes, dubtes o bloqueig que s’estiguin vivint les famílies tant en l’educació dels fills com en situacions personals .

• Una infermera pediàtrica, per donar suport i orientació en temes de salut en l’etapa infantil, en relació a possibles intervencions i cures d’infermeria.

• Un assessor familiar, per acompanyar davant preocupacions en qualsevol tema personal i familiar, i contribuir a buscar respostes i solucions.

• Una educadora social, que ofereix un servei d’assessorament per pares i mares amb fills adolescents, per treballar problemàtiques de convivència, conductes, socialització o desmotivació vers els estudis i en el que es proposaran eines i recursos per fer una millor gestió d’aquesta etapa evolutiva.

Aquests serveis s'ofereixen en horari de 17:30h a 19:00h. Les visites s’han de concertar via telefònica o adreça electrònica a Mas Pintat.

La col·laboració de la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística amb altres regidories i empreses municipals com Benestar Social i Sagessa.

Altres serveis

  • Sala d’alletament per facilitar a les famílies un lloc on donar el pit, escalfar el biberó i canviar el bolquer del seu nadó en un ambient confortable i tranquil. D’aquesta manera Mas Pintat s’apropa a les necessitats de les famílies amb un espai de suport a la criança.
  • Espai de lectura i préstec de llibres a Mas Pintat, amb el projecte nomenat un “hort de contes” que incentiva la lectura amb família. Aquest nou servei té la participació de les Biblioteques Municipals de Reus amb un volum de llibres i contes de més de 300 exemplars de diversa temàtica d’interès familiar i especialment per al públic infantil.
Mas Pintat. Centre d'Atenció a la Infància i a les Famílies
Carrer de l'Abat Escarré, 11
Tel. 977 010 057

Horaris: De dilluns a dijous de 9 a 13h i de 16h a 19h. Divendres de 9h a 13h.

Ens trobaràs a les xarxes socials

Punt d'interès

Aquesta partida de terres es coneix amb el nom del Vilar, un nom que fa referència al fet que s’hi van trobar restes d’una vil·la romana. Hi trobem el mas Pintat, un antic edifici del s. XVIII avui de titularitat municipal que acull el Centre de Suport a la Infància i les Famílies.


D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.