La casa de la vila

Planta noble del Palau Municipal.Inicialment, la casa de la vila de Reus era ubicada a les Peixateries Velles, tancant l’espai que avui hi ha entre la plaça del mateix nom i el raval. A finals del segle XVI, però, l’edifici va quedar petit i l’Ajuntament es va traslladar a la plaça del Mercadal, la seva ubicació definitiva.

L’edifici ha viscut, al llarg dels anys, diverses remodelacions que fan que no pugui encasellar-se en un estil arquitectònic concret, les més importants de les quals es van fer els segles XVII i XVIII.

La darrera reforma destacada es va realitzar el 1925 de la mà de l’arquitecte Pere Caselles, i uns anys més tard, el 1932, a partir dels treballs de l’arquitecte Antoni Sardà, l’edifici va adquirir la fesomia actual. La planta noble del palau consistorial acull la galeria de Fills Il·lustres, el saló de Plens, la sala d’Evarist Fàbregas, el saló del Tinell i l’Alcaldia.

 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.