PIPICANS I ZONES D'ESBARJO

Zones adequades dins de l'àmbit urbà per portar el gos a fer les seves necessitats i a fer exercici amb seguretat.


Per tal de fomentar la bona convivència entre les persones i els animals a la ciutat, l'Ajuntament de Reus ha habilitat zones adequades dins l'àmbit urbà perquè els propietaris dels gossos puguin portar-los a fer les seves necessitats i espais tancats per l'alliberament, sense pertorbar la convivència amb la resta d'usuaris de la via pública i veïns de la ciutat.

gossos disfrutant

Normes d’ús

Els serveis municipals fan un seguiment específic i programat de l'estat i condicions en què es troben aquests espais, i periòdicament es realitzen els tractaments de desinfecció d'aquestes zones, a la vegada que els usuaris estan obligats a fer-ne un ús responsable, portar els animals lligats i recollir els seus excrements.

Des de l'Ajuntament es recorda que la sanció per no recollir les restes dels animals pot arribar als 1.500 euros.

Ubicació dels Espais d'higiene o pipicans

Actualment hi ha instal·lats sis pipicans d’aquestes característiques (entre 20 i 50 metres quadrats, amb sorra i tancats).

1. Avinguda Dr. Vilaseca

2. Carrer de Sant Benet

3. Carrer del Vapor Vell

4. Carrer Sant Lluís

5. Plaça del Baluard

6. Plaça Morlius

Espais d'esbarjo

D'altra banda, i també en resposta als suggeriments dels propietaris de gossos, l'Ajuntament ha habilitat vuit grans zones d'esbarjo i alliberament per a gossos, que es troben ubicades a diferents parcs o terrenys municipals. En aquests espais tancats els animals poden fer exercici amb seguretat i també es recorda als usuaris la responsabilitat que han de tenir a l'hora d'utilitzar-los.

1. Av. President Terradelles

2. Carrer Figueres. (Tancat per obres)

3. Carrer Maria Aurèlia Capmany

4. Carrer Vilafranca del Penedès

5. Parc de Sant Jordi

6. Parc Doctor Claudi Tricaz Arnillas

7. Plaça de Joaquim Sorolla

8. Zona Pg. Nord

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.