Rutes Reus. Boca de la Mina

Passeig de la Boca de la Mina

El passeig de la Boca de la Mina és un espai emblemàtic de la ciutat vinculat al calendari festiu i als costums de lleure. És també una peça destacada del procés de desenvolupament de la ciutat, sobretot en relació a la captació i l'aprofitament d'un bé tan preuat i escàs com l'aigua.

El passeig acull construccions de gran valor patrimonial, com la Boca de la Mina o el Molí de la Vila i en l'entorn més proper hi trobem el conjunt residencial dels blocs Bofill, al barri Gaudí i l'imponent recinte de l'Institut Pere Mata, obra de l'arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaer. Concebut des dels seus inicis com un passaig arbrat, connecta també la ciutat amb l'entorn natural i l'àmplica xarxa de camins, molt utilitzats per a activitats esportives i de salut.

El 2018, s'hi va iniciar una actuació integral amb l'objectiu de recupear-lo, preservar-ne la identitat i fer-lo accessible per a tothom. En el marc d'aquesta intervenció s'hi han creat dos nous espais: el Parc de les olors i el Jardí Agrari del Camp, i s'han posat en marxa diferents activitats per viure de prop l'experiències del passeig.

Rutes saludables a la Boca de la Mina

Ruta cultural
Ruta teatralitzada
La figura de la venedora d’anissos és l’eix conductor d’una ruta guiada pel passeig. La ruta, a carrec d’ANS Educació, és gratuïta i oberta a tots els públics. Consulteu el calendari previst i feu la inscripció des del web de la Boca de la Mina. Vols fer la ruta?
 
Rutes de l'aigua
Acostar-se a la riquesa natural del passeig des de la poesia i i l’experiència dels sentits: és la proposta de la ruta guiada que recorre diferents punts del passeig. A carrec d’ANS Educació, la ruta és gratuïta i oberta a tots els públics, amb un marcat caràcter inclusiu. Consulteu el calendari previst i feu la inscripció des del web de la Boca de la Mina. Vols fer la ruta?
 

Per saber-ne més:

Bocadelamina.reus.cat

L’actuació està inclosa dins del PO FEDER 2017-2020, que té com a objectiu el creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, i de manera específica en l’eix 6, centrat en la protecció i el desenvolupament del patrimoni natural i cultural. Compta amb un pressupost de 3,1 M€, finançats a parts iguals entre l’Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya a través dels fons FEDER.

Passeig de la Boca de la Mina

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.