Mencions honorífiques

Mencions honorífiques 2022

 • ASSOCIACIÓ SALUT MENTAL DR. TOSQUELLES: Per contribuir a la millora de l’assistència sanitària i social de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies, i a la seva rehabilitació, integració i reinserció social i laboral i, de manera especial, per celebrar el 25è aniversari de l’entitat.
 • GERMANDAT DE SANT JOSEP OBRER: En reconeixement a la seva trajectòria i continuada activitat amb la finalitat de fomentar les tradicions religioses i intervenir en actes de manifestació de fe com la celebració de la Setmana Santa reusenca i, de forma especial, per commemorar el 25è aniversari de la germandat.
 • MOSSÈN CREU SAIZ: En reconeixement a la feina pastoral i a la seva participació en la vida col·lectiva amb un gran sentit de ciutat, des del diàleg i l’entesa i, molt particularment, per la seva tasca en l’encaix de la Prioral dins de la configuració actual de la Festa Major de Sant Pere i de la Festa de Misericòrdia.
 • GREMI DE LA CONSTRUCCIÓ DEL BAIX CAMP: En reconeixement a la seva trajectòria i a la tasca de tots els professionals que al llarg dels anys han fet possible que el gremi segueixi endavant i, de manera especial, en acomplir-se el 400 aniversari de la seva fundació.
 • BALL DE CERCOLETS: En reconeixement a la seva participació i tasca duta a terme en el món cultural i associatiu reusenc dedicat a la recerca i la difusió del patrimoni etnològic, la història local i la dinamització cultural, per la seva importància com a element festiu participant als cercaviles i seguicis de la Festa Major, i de forma especial per celebrar el 25è aniversari de la seva recuperació.
 • ASSOCIACIÓ DE DONES CAMÍ DE VALLS: En reconeixement a la tasca realitzada com a entitat amb l’objectiu de donar cobertura a les necessitats d’un gran nombre de dones de la zona est de la ciutat, que ha esdevingut un referent en els moviments participatius, mantenint un espai de sororitat que fomenta en l’actualitat la creativitat i les capacitats artístiques de les dones, especialment enfocades a l’activitat artesanal com són les puntes de coixí, i en motiu de la celebració del seu 25è aniversari.
 • AULA DE SONS: En reconeixement a la tasca duta a terme fomentant l’aprenentatge individualitzat dels instruments musicals tradicionals, així com posar en valor la música tradicional consolidant-la arreu del país, i de forma especial per celebrar enguany el seu 25è aniversari

Mencions honorífiques 2021

 • Confraria Sant Bernat Calvó: En reconeixement a la seva trajectòria i activitat per fomentar les tradicions vinculades a la celebració de la Setmana Santa reusenca, que forma part del patrimoni cultural de la ciutat i, de forma especial, per commemorar el 65è aniversari de la participació de la imatge La Pietat a la Processó del Sant Enterrament.
 • Bartolomé Pluma MarianasEn reconeixement a la trajectòria personal en el moviment veïnal i pel seu compromís cívic, la seva constant tasca que ha contribuït a enfortir el teixit associatiu i la seva lluita decidida per la justícia i la dignitat amb una intensa demostració d’estima a la ciutat de Reus.
 • Centro Latinoamericano de ReusEn reconeixement a la tasca duta a terme en el món cultural i associatiu amb iniciatives que reforcen les relacions i els lligams entre els pobles, per promoure la difusió de la cultura i de la realitat d’Amèrica Llatina i, de manera especial, per celebrar el 33è aniversari de la seva creació.
 • Portadors de l'Àliga de Reus. CRAC: En reconeixement a la seva importància com element festiu històric dotat d’un gran simbolisme i personalitat diferenciada, i com un dels components del bestiari festiu i popular més antics, participant a les cercaviles i seguicis de la Festa Major. I de manera especial per celebrar el 25è aniversari de la seva recuperació i incorporació al Seguici Festiu de Reus, de la mà del Col·lectiu Reusenc d’Activitats Culturals.
 • Gremi de Fusters i Ebenistes del Baix Camp: En reconeixement a la seva trajectòria a la nostra ciutat, a la tasca de tots els professionals que al llarg dels anys han fet possible que el gremi segueixi endavant i, de manera especial, en acomplir-se el 100 aniversari de la seva fundació.

 

Mencions honorífiques 2020 

 • Cineclub del Centre de Lectura: En reconeixement a la seva trajectòria i al seu compromís amb la difusió del cinema independent, esdevenint un espai actiu de trobada amb la cultura cinematogràfica i d’expressió d’inquietuds polítiques i socials, i de manera especial en celebrar el 50è aniversari de la seva creació.
 • Biela Club 600 Clàssics Històrics: En reconeixement a la seva trajectòria com a entitat associativa centrada en la passió pels cotxes antics, de manera especial els emblemàtics Seat 600, que l’ha dut a organitzar ral·lis i concentracions automobilístiques d’àmbit local, nacional i internacional, i de manera especial en celebrar enguany el seu 25è aniversari.

 

Mencions honorífiques 2019

 • Alba Sotorra Clua: En reconeixement a la seva tasca com a directora i productora de cinema documental, de manera especial per la seva mirada sobre els conflictes socials, polítics i humans, i la seva reflexió sobre temes com la llibertat, la igualtat i la identitat, que li han valgut reconeixements com el premi Gaudí al millor documental per Game Over el 2016 i la nominació al mateix guardó per Commander Arian el 2018.
 • Colla musical Els Tranquils: En reconeixement a la seva trajectòria en el món cultural i associatiu, promocionant i potenciant la música en un àmbit tan tradicional com la cantada de caramelles, i de manera especial per celebrar enguany el 75è aniversari de la formació de l'entitat.
 • Confraria de la Verònica: En reconeixement a la seva activitat i la seva tasca de foment de les tradicions religioses que formen part de celebracions tradicionals tan arrelades com la Setmana Santa reusenca, i de manera especial en celebrar enguany el 70è aniversari de la seva creació com a entitat.
 • Confraria dels Sants Just i Pastor: En reconeixement a la seva activitat i la seva tasca de foment de les tradicions religioses que formen part de celebracions tradicionals tan arrelades com la Setmana Santa reusenca, i de manera especial en celebrar enguany el 70è aniversari de la seva creació com a entitat.
 • Escola Sant Bernat Calvó: En reconeixement a la seva tasca educativa i la seva contribució a la formació de diverses generacions de reusencs i reusenques a partir de valors fonamentals com la convivència, la solidaritat i la responsabilitat, i de manera especial en celebrar enguany el 40è aniversari de la seva creació.
 • Germanetes dels Pobres de Reus: En reconeixement a la seva tasca intensa i continuada de servei a les persones grans sense recursos, acollint-les amb voluntat d'oferir-los ajuda, consol i acompanyament, i de manera especial per celebrar enguany els 150 anys de presència a la ciutat.
 • Llar d'Infants Maria Assumpció Cuadrada de la Creu Roja: En reconeixement a la seva tasca educativa adreçada als infants i el seu esforç i implicació a l'hora de trobar noves fórmules socials, culturals i educatives en favor de la diversitat i la integritat de l'alumnat, i de manera especial en acomplir-se enguany el 40è aniversari de la seva creació.
 • M. del Carme Vidal Salvat: En reconeixement a la seva tasca voluntària i ininterrompuda al llarg de vint anys al capdavant de la delegació de Reus de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, una entitat que enguany celebra el 25è aniversari essent una de les més actives del territori tant en el vessant assistencial com social.
 • Club Bonsai Reus: En reconeixement a la seva trajectòria com a entitat cultural centrada en l’afició als bonsais i la seva voluntat de compartir aquest art tradicional organitzant activitats diverses, com l’exposició anual, i de manera especial en celebrar enguany el 25è aniversari de la seva creació.

 

Mencions honorífiques 2018

 • Confraria de Sant Josep i Sant Jaume (Sant Sopar): En reconeixement a la seva activitat i la seva tasca de foment de les tradicions religioses que formen part de celebracions tradicionals tan arrelades com la Setmana Santa reusenca, i de manera especial en celebrar enguany el 75è aniversari de la seva creació.
 • Associació de Dones Blanca Almendro: En reconeixement a la seva tasca en el món associatiu, de manera especial al barri Gaudí, i la seva contribució a enaltir i donar visibilitat al paper de les dones en la construcció d’una societat més rica, plural i integradora, i de manera especial en celebrar enguany el 25è aniversari de la seva creació.
 • Confraria de la Mare de Déu de l’Amargura: En reconeixement a la seva activitat i la seva tasca de foment de les tradicions religioses que formen part de celebracions tradicionals tan arrelades com la Setmana Santa reusenca, i de manera especial en celebrar enguany el 25è aniversari de la seva vinculació al Centre Aragonès El Cahirulo amb la participació de la Confraria Nuestro Padre Jesús del Nazareno de Calanda.
 • Escola Puigcerver: En reconeixement a la seva tasca educativa i la seva contribució a la formació de diverses generacions de reusencs i reusenques a partir de valors fonamentals com la convivència, la solidaritat, la responsabilitat, l’esperit crític i el reconeixement en una identitat cultural compartida, i de manera especial en celebrar enguany el 50è aniversari de la seva creació.

 

Mencions honorífiques 2017

Banda Cobla Pare Manyanet
En reconeixement a la seva tasca de formació en l’àmbit musical i a la seva participació en molts actes del calendari cultural de la ciutat, actualitzant la tradició de la música de banda, i de manera especial en celebrar enguany els 25 anys de la seva creació.

Club Esportiu Santes Creus
En reconeixement a la seva trajectòria esportiva i associativa, centrada en bona part en el futbol base, i la seva contribució a la formació esportiva i humana dels esportistes, i de manera especial amb motiu del 50è aniversari de la seva creació.

Ball de Prims
En reconeixement a la seva aportació en l’àmbit cultural i associatiu com a element del Seguici festiu, participant en la recerca i difusió del patrimoni etnològic, la història local i la dinamització cultural, i de manera especial en escaure’s enguany els 25 anys de la seva recuperació.

Drac de Reus
En reconeixement a la seva aportació en l’àmbit cultural i associatiu com a element del Seguici festiu, participant en la recerca i difusió del patrimoni etnològic, la història local i la dinamització cultural, i de manera especial en escaure’s enguany els 25 anys de la seva creació.

Equip OK Lliga d’Hoquei Patins del Reus Deportiu
En reconeixement a la seva trajectòria esportiva, i de manera especial en haver-se proclamat Campió d’Europa a la final de la lliga europea disputada a Lleida el maig de 2017, situant el nom del Reus Deportiu i de la ciutat als llocs més destacats dels palmarès esportius.

Escola Prat de la Riba
En reconeixement a la seva tasca en l’àmbit de l’educació, iniciada ara fa cent anys com a primera escola pública de la ciutat, contribuint així a la formació de diferents generacions de reusencs i reusenques, i de manera especial per celebrar el centenari de la seva creació reiterant el seu compromís amb la infància.

Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella
En reconeixement a la seva tasca com a fundació sense ànim de lucre oferint acolliment, atenció i dignificació a adults i joves en situació de risc social, amb activitats educatives i programes de suport continuat, i de manera especial en celebrar enguany el 35è aniversari de la seva fundació.

 

Mencions honorífiques 2016

 • Josep Casanovas i Marca: En reconeixement a la seva destacada trajectòria com a músic, compositor, professor i musicòleg, com a director durant molts anys de la Banda Municipal de la ciutat de Reus, i per la tasca cultural i educativa duta a terme en favor de la promoció i la divulgació de la música.
 • Centre d’Atenció Especialitzada Marinada: En reconeixement a la seva tasca en l’àmbit de la salut mental, oferint atenció a les persones amb disminució psíquica, fent del centre un espai de creixement personal i col·lectiu amb el compromís compartit de les famílies i els professionals, i de manera especial en escaure’s el 25è aniversari de la seva creació.
 • Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL): En reconeixement a la seva tasca de promoció de la llengua catalana, afavorint-ne el coneixement i l’ús, oferint eines i recursos en l’àmbit de l’assessorament lingüístic, la formació i la posada en marxa d’iniciatives de dinamització, i de manera especial en escaure’s el 25è aniversari de la seva creació.
 • Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR): En reconeixement a la seva tasca associativa, coordinant i donant suport a les associacions de veïns de la ciutat, contribuint així a la convivència i al benestar col·lectiu, i de manera especial en celebrar enguany el 25è aniversari de la seva creació.
 • Esplai Fem-nos Amics: En reconeixement a la seva trajectòria en el món associatiu i educatiu com a esplai tradicional, sempre al servei dels més joves, enfortint els valors de la integració, la solidaritat i la responsabilitat, i de manera especial en celebrar enguany els 25 anys de la seva fundació.
 • Esbart Santa Llúcia: En reconeixement a la seva tasca en el món cultural i associatiu, treballant per donar a conèixer la cultura catalana tradicional, participant com a grup festiu en les festes majors de Sant Pere i de la Mare de Déu de Misericòrdia, i de manera especial en celebrar els 25 anys de la seva creació.
 • Escola Mowgli: En reconeixement a la seva tasca educativa, contribuint a la formació de diverses generacions de reusencs i reusenques amb una proposta de renovació pedagògica basada en la coresponsabilitat amb les famílies i en valors com la llibertat, la convivència i la defensa de la nostra identitat col·lectiva.
 • Fundació Camerata XXI: En reconeixement a la seva tasca de foment i promoció de la formació integral dels estudiants de música, així com la formació permanent dels músics professionals, per la seva tasca de difusió cultural, i de manera especial en celebrar el 25è aniversari de la seva creació.

Mencions honorífiques 2015

Col·legi Maria Rosa Molas
En reconeixement a la seva llarga trajectòria en el món de l’educació i la formació en valors com a centre educatiu de la Congregació de les Germanes de la Consolació, i de manera especial en celebrar-se enguany l’Any Maria Rosa Molas, en homenatge a la fundadora de la Congregació.

Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona
En reconeixement a la tasca de voluntariat de totes les persones que fan possible un projecte de servei a la comunitat, independent i sense ànim de lucre, que té com a objectiu lluitar contra la fam i l’exclusió social, i que des del 1996 és present a la ciutat.

Pia Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia
En reconeixement a la seva llarga trajectòria, que es remunta al 1327, en el foment de les arts i en la transmissió de valors religiosos i tradicionals, i de manera especial per la seva participació en la Setmana Santa reusenca, especialment amb la representació del Davallament de la Creu.

Servei Educatiu Baix Camp a Reus
En reconeixement a la feina duta a terme a la ciutat i al conjunt de la comarca donant suport a l’activitat pedagògica dels centres educatius, a la tasca del professorat i a la comunitat educativa en general, i de manera especial en escaure’s enguany el 30è aniversari de la seva creació.

Il·lustre Col·legi d’Advocats
En reconeixement a la llarga trajectòria de compromís i de servei d’una institució ciutadana de referència que ha contribuït d’una manera decisiva a la construcció del nostre estat de dret i a l’acostament de la justícia a les persones, i de manera especial en escaure’s enguany el 170è aniversari de las seva creació.

Institut Domènech i Montaner
En reconeixement a la tasca educativa i a la formació de diverses generacions de ciutadans i ciutadanes duta a terme per la comunitat educativa d’un centre de referència a la ciutat, i de manera especial en escaure’s enguany el 25è aniversari de la seva creació.

Reus Club de Mar
En reconeixement a la seva llarga trajectòria com a entitat associativa, organitzant activitats lúdiques i esportives al voltant de l’afició al mar, i de manera especial en escaure’s enguany el 50è aniversari de la seva fundació.

Mencions honorífiques 2014

Canal Reus TV
En reconeixement a la seva trajectòria compromesa amb el món de la comunicació, esdevenint un mitjà de referència informativa i un exemple de treball periodístic que dignifica la professió, i de manera especial en escaure’s el 15è aniversari de la seva creació.

Centro Cultural de Andalucía
En reconeixement a la tasca duta a terme en el món cultural i associatiu, amb iniciatives que reforcen les relacions i els lligams entre els pobles i el coneixement del seu patrimoni cultural, i de manera especial en escaure’s el 25è aniversari de la seva creació.

Centro Cultural Extremeño
En reconeixement a la tasca duta a terme en el món cultural i associatiu, amb iniciatives que reforcen les relacions i els lligams entre els pobles i el coneixement del seu patrimoni cultural, i de manera especial en escaure’s el 25è aniversari de la seva creació.

Col·legi Sant Pau
En reconeixement a la seva trajectòria com a escola gestionada per l’Arquebisbat de Tarragona a través de la Fundació Sant Fructuós, que ha contribuït a formar diverses generacions de reusencs i reusenques, mantenint-se fidel als seus objectius fundacionals, i de manera especial en celebrar el 50è aniversari.

Confraria Nostre Pare Jesús del Calvari
En reconeixement a la seva llarga trajectòria i a la seva activitat continuada fomentant la catolicitat i intervenint en actes de manifestació de fe religiosa, com la celebració de la Setmana Santa, i de manera especial en escaure’s el 70è aniversari de l’entitat.

Escola General Prim
En reconeixement a la tasca duta a terme des de la comunitat educativa de l’escola al llarg de quaranta anys, i de manera especial en coincidir aquest aniversari amb la commemoració del bicentenari del naixement del general Joan Prim i Prats.

Institut Josep Tapiró
En reconeixement a la tasca duta a terme des de la comunitat educativa del centre al llarg de vint anys, i de manera especial en coincidir aquest aniversari amb la commemoració del centenari de la mort del pintor reusenc Josep Tapiró i Baró.

Colla Gegantera de Reus
En reconeixement a la tasca duta a terme en el món cultural i associatiu, treballant per la difusió del patrimoni etnològic i la dinamització cultural, formant part del seguici festiu de la Festa Major de Reus, i de manera especial en escaure’s el 25è aniversari de la seva creació.

Mencions honorífiques 2013

Cobla Reus Jove
En reconeixement a la seva tasca en el món cultural i associatiu, promocionant i potenciant la música tradicional, des de les sardanes fins a les danses d’esbart, i de manera especial en escaure’s enguany el 15è aniversari de la seva creació.

Collège Français
En reconeixement a un projecte educatiu multilingüístic i multicultural, nascut el 1988 per voluntat de les famílies impulsores, que optava pel sistema educatiu francès i que ha esdevingut un projecte de referència per a la ciutat i el territori.

Grup Show de Patinatge Artístic del Reus Deportiu
En reconeixement al seu treball i el seu esforç participant en competicions d’alt nivell i, de manera especial, per haver-se proclamat Campiones del Món a Auckland (Nova Zelanda) l’octubre de 2012, situant el nom del Reus Deportiu i de la ciutat en un lloc d’honor.

Escola de Música del Centre de Lectura de Reus
En reconeixement a la tasca educativa que ha dut a terme en l’àmbit de la promoció i potenciació de la música, tant des del punt de vista docent com organitzant activitats diverses, i de manera especial en celebrar enguany els 30 anys de trajectòria.

Escola Marià Fortuny
En reconeixement a la feina que ha dut a terme des de la seva fundació educant i formant en la nostra llengua i cultura diferents generacions d’alumnes, i de manera especial amb motiu de la celebració enguany de l’Any Internacional Fortuny amb motiu del 175è aniversari del naixement del pintor reusenc.

Escola Montsant
En reconeixement a la seva trajectòria en el món de l’educació desenvolupant un projecte pedagògic d’escola catalana i, de manera especial, en celebrar enguany el 25è aniversari com a escola pública.

Facultat d’Economia i Empresa de la URV
En reconeixement a la seva trajectòria en l’àmbit universitari, primer com a Escola Universitària d’Estudis Empresarials i posteriorment, amb la creació de la Universitat Rovira i Virgili, com a Facultat d’Economia i Empresa, i de manera especial en celebrar enguany el 25è aniversari.

Grup d’Aficionats als Vehicles d’Època
En reconeixement a la seva tasca associativa i la seva voluntat de compartir la passió pel motor i pels vehicles antics amb la ciutat organitzant activitats diverses, i de manera especial en escaure’s enguany el 25è aniversari de la seva creació.

Delegació de Reus de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre
En reconeixement a la seva tasca continuada, generosa i entusiasta donant servei i suport a les persones afectades per malalties oncològiques i, de manera especial, per celebrar enguany el 20è aniversari de la seva creació.

Penya Blanc Blava de Reus i Comarca
En reconeixement a la seva trajectòria com a entitat esportiva i associativa i a la repercussió de la seva activitat, i, de manera especial, en escaure’s enguany el 30è aniversari de la seva creació.

Mencions honorífiques 2012

 • Associació de Concerts de Reus

En reconeixement a la seva tasca en el món cultural i associatiu reusenc promovent i potenciant la música amb una oferta d’espectacles de gran nivell i qualitat i, de manera especial, en acomplir-se enguany el 90è aniversari de la seva creació.

 

 • Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia

En reconeixement a la seva trajectòria, iniciada per un grup d’amics amb inquietuds musicals que participaven en les festes de barri, que li ha permès esdevenir una de les bandes més consolidades de les nostres comarques i de manera especial en acomplir-se enguany el 50è aniversari de la seva creació. 

 

 • Centre de Formació d’Adults Mas Pellicer

En reconeixement a la tasca educativa ininterrompuda que han dut a terme els professionals del centre pel que fa a l’educació d’adults a la nostra ciutat i, de manera especial, en acomplir-se enguany el 30è aniversari de la seva creació.

 

 • Col·legi Sant Josep

En reconeixement als seus 117 anys de trajectòria, que han contribuït a formar diverses generacions de reusencs i reusenques des d’una escola impulsada per la mare Teresa Guash que ha sabut adaptar-se als temps mantenint-se fidel als seus objectius fundacionals.

 

 • Confraria de Sant Pere Apòstol

En reconeixement a la seva activitat continuada en el foment de la catolicitat i participant en actes de manifestació de la fe religiosa, i, de manera especial, en acomplir-se enguany el 25è aniversari de la seva reincorporació a la celebració de la Setmana Santa reusenca.

 

 • Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc

En reconeixement a la seva tasca en el món cultural i associatiu reusenc pel que fa a la difusió del patrimoni etnològic, la història local i la dinamització cultural formant part del Seguici Festiu de la Festa Major i, de manera especial, en acomplir-se enguany el 50è aniversari de la seva creació.

 

 • Fundació Privada Reddis

En reconeixement a la seva tasca al servei de la ciutat, col·laborant en la promoció i realització de tota mena d’accions i programes de caràcter educatiu, social i cultural en benefici de les persones vinculades al Baix Camp i, de manera especial, en acomplir-se enguany el 20è aniversari de la seva creació.

 

 • Llop’s Teatre SF/87

En reconeixement a la seva tasca en el món cultural i associatiu reusenc com a companyia estable, fidel als seus orígens i moguda per l’estimació a les arts escèniques, i, de manera especial, en acomplir-se enguany el 25è aniversari de la seva creació.

 

 • Òmnium Baix Camp

En reconeixement a la seva tasca en la promoció i la normalització de la llengua, la cultura i la identitat nacional de Catalunya i, de manera especial, en acomplir-se enguany el 40è aniversari de la seva creació.

 

Mencions honorífiques 2011

 1. Gegant Carrasclet

En reconeixement a la seva tasca en el món cultural i associatiu, la seva importància com a element festiu i símbol de reivindicació, l’acceptació assolida entre la ciutadania i, de manera especial, en acomplir-se enguany el 25è aniversari de la seva creació.

 1. Associació Amics del Cavall

En reconeixement a la seva tasca en el món cultural i associatiu, per l’organització dels Tres Tombs i la seva participació en altres esdeveniments destacats del calendari festiu, com la Cavalcada de Reis o la Fira de Sant Jaume, i de manera especial en acomplir-se enguany el 25è aniversari de la seva fundació.

 1. Gremi de Forners de Reus i Comarca

En reconeixement a la seva trajectòria associativa i a la tasca individual dels professionals que al llarg dels anys n’han fet possible la continuïtat, i de manera especial en acomplir-se enguany el centenari de la seva fundació.

 1. Carles Macaya

En reconeixement a la seva tasca altruista, compromesa i de servei als altres i, de manera especial, per la seva feina com a impulsor del Patronat Foc Nou i, des del 1988, dels Retaules de Nadal.

 1. Colla Sardanista Rosa de Reus

En reconeixement a la seva tasca en el món cultural i associatiu dedicada a la recerca i la difusió del patrimoni etnològic, la història local i la dinamització cultural popular, i de manera especial en acomplir-se enguany el 50è aniversari de la seva creació.

 1. Francesc Palacín

En reconeixement a la seva llarga experiència i a la disposició que ha demostrat sempre en defensa dels valors democràtics i de la justícia i, de manera especial, per la seva tasca com a síndic municipal de Greuges en el període 2002-2006 defensant els drets dels ciutadans i ciutadanes en les seves relacions amb l’administració municipal.

 1. Mossèn Anton Roquer

En reconeixement a la seva tasca com a capellà del Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia des de 1995, i pel seu estímul i el seu suport a tots els reusencs i reusenques relacionats amb el santuari per aconseguir la millora artística i cultural del recinte i la seva importància com a lloc de recés, peregrinació i recolliment.

Mencions honorífiques 2010

 1. Pere Duch Cartañà

En reconeixement a seva trajectòria personal que reuneix tots els requisits per a ser una persona honrada i distingida i, en concret, per la seva important tasca en el món associatiu del moviment veïnal reusenc, contribuint amb la seva constància i preocupació del bé comunitari a la millora i dignificació del barri Gaudí.

 • Associació de Veïns l’Harmonia del Carme i en especial a la seva presidenta, Carme Alumà

En reconeixement a la implicació de la gent del barri i la seva important tasca en el món associatiu, i es fa constar l’agraïment a les persones que ho han fet possible, i molt especialmet a la presidenta de l’entitat, Carme Alumà.

 • Escola de Dansa M. Carmen Farga

En reconeixement a la seva trajectòria en el món de la dansa així com la seva participació en importants esdeveniments culturals de la ciutat i, de manera especial, en acomplir-se aquest curs el 25è aniversari del començament de la seva trajectòria.

 • Grup Filatèlic i de Col·leccionisme de Reus

En reconeixement a la seva trajectòria i a la tasca que ha desenvolupat al voltant del món filatèlic i del col·leccionisme a favor de la cultura i la seva divulgació i, de manera especial, en complir-se els 75 anys de la creació.

 • Escola Teresa Miquel i Pàmies

En reconeixement a la tasca educativa duta a terme i, de manera especial, en complir-se els 25 anys de la creació de l’escola.

 • Comunitat Parroquial de Sant Bernat Calbó

En reconeixement a la tasca d’ajuda i cooperació cap als col·lectius més desafavorits, i, de manera especial, per celebrar enguany el seu 50è aniversari.

 • Festival de Santa Cecília i Tuna la Salle

En reconeixement a la tasca de promoció i potenciació de la música entre els joves i les famílies, mantenint una de les tradicions escolars més antigues de la comarca i, de manera especial, en complir-se el seu 50è aniversari.

 • Federació Reusenca d’Associacions de Carnaval

En reconeixement a la promoció i potenciació de la cultura popular i tradicional i, especialment, en celebrar-se 50 anys de la instauració del personatge del Rei Carnestoltes..

 

Mencions honorífiques 2009

 1. CEIP Rubió i Ors

El Ple de l'Ajuntament de Reus va acordar el 19 de desembre de 2008 concedir al Centre d'Ensenyament Infantil i Primari Rubió i Ors la Menció Honorífica Municipal, en reconeixement a la tasca educativa duta a terme per aquesta comunitat educativa i, de manera especial, en acomplir-se enguany el 85è aniversari de la creació de l'escola.

 • Juvenal Sansó

El Ple de l'Ajuntament de Reus va acordar el 6 de març de 2009 concedir a Juvenal Sansó Garrit la Menció Honorífica Municipal, en reconeixement a la seva trajectòria personal com a pintor artístic havent exposat en alguns dels museus més importants del món i, en concret, per haver estat mereixedor de distincions com la Creu d'Isabel la Catòlica i la Medalla del Mèrit de Filipines.

 • Whiskyn's

El Ple de l'Ajuntament de Reus va acordar el 17 d'abril de 2009 concedir una Menció Honorífica Municipal a la banda musical de Reus Whiskin's, fent constar l'agraïment especial a Joan Masdéu, en reconeixement als 17 anys de trajectòria als escenaris, 8 discos editats i més de 500 concerts realitzats, i de manera especial per l'última gira per acomiadar-se del públic i per haver dedicat l'últim disc a la ciutat.

 • Enric Pàmies Carreté

El Ple de l'Ajuntament de Reus va acordar el 8 de maig de 2009 concedir a Enric Pàmies Carreté la Menció Honorífica Municipal en reconeixement a la seva trajectòria professional en l'organització de destacats certàmens fotogràfics, com a gran impulsor de la Biennal de Fotografia esportiva «Fotosport» des dels seus inicis fins a l'any 2002, i fundador i primer president de l'Agrupació Fotogràfica Reus.

 

Mencions honorífiques  2008

 • Societat Sant Vicenç de Paül de Reus

En reconeixement a la tasca duta a terme en l'ajuda als pobres en qualsevol de les seves necessitats i, especialment, per celebrar el 150è aniversari de la seva fundació. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en la sessió celebrada el 10 d'octubre de 2007.

 • Moto Automòbil Club de Reus

En reconeixement a la trajectòria com a entitat esportiva i associativa i, de manera especial, per celebrar el seu 50è aniversari. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en la sessió celebrada el 25 de gener de 2008.

 • IES d'Horticultura i Jardineria de Reus

En reconeixement a la tasca educativa duta a terme per aquesta comunitat educativa i, de manera especial, en complir-se el 25è aniversari de la creació de l'institut. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en la sessió celebrada el 30 de maig de 2008.

 • IES Gabriel Ferrater

En reconeixement a la tasca educativa duta a terme per aquesta comunitat educativa i, de manera especial, en complir-se el 25è aniversari de la creació de l'institut. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en la sessió celebrada el 30 de maig de 2008.

 • Volta Ciclista de la Província de Tarragona

Es va iniciar l'any 1908 i, des del 1964, l'organització de la Volta Ciclista ha anat a càrrec de la Secció Ciclista del Club Natació Reus Ploms sota la direcció de Josep M. Maeso Rovira. El ple aprova el reconeixement municipal atesos els mèrits que concorren en l'organització d'aquest esdeveniment esportiu i, de forma especial, per celebrar el 100 aniversari. Es fa constar, igualment, l'agraïment a les persones que han col·laborat durant aquests 100 anys i, molt especialment, a Josep M. Maeso Rovira. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en la sessió celebrada el 30 de maig de 2008.

 • Rafel Ferré Masip

En reconeixement a la seva trajectòria personal que destaca en diversos camps de l'activisme cultural, l'excursionisme i, en concret, per la seva important tasca com a organitzador del Concurs-Exposició de Roses que convoca el Centre de Lectura i que celebra la 61a edició. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en la sessió celebrada el 30 de maig de 2008.

 • Ball Mossèn Joan de Vic de Reus

En reconeixement a la tasca duta a terme en el món cultural i associatiu reusenc dedicat a la recerca i difusió del patrimoni etnològic, la història local i la dinamització cultural, i de forma especial en celebrar el 25è aniversari de la seva creació. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en la sessió celebrada el 24 de juliol de 2008.

 • Patronat Sardanista de Reus

En reconeixement a la tasca que han dut a terme en el món cultural i associatiu reusenc dedicat a la recerca i difusió del patrimoni etnològic, la història local i la dinamització cultural i de forma especial per celebrar el 50è aniversari de la seva creació. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en la sessió celebrada el 24 de juliol de 2008.

 

Mencions honorífiques  2007

 • Joan Sabater

En reconeixement a la seva llarga trajectòria esportiva en l'hoquei patins, capità de l'equip des de 1999, als rècords assolits al llarg d'aquests anys com a jugador de l'equip patins al Reus Deportiu i molt especialment per haver assolit durant dos anys consecutius el títol de Campions de la CERS i el 2006 la Copa del Rei. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en la sessió celebrada el 27 de juliol de 2007.

 • Ball de Gitanes de Reus

En reconeixement a la tasca realitzada en el món cultural i associatiu reusenc dedicat a la recerca i la difusió del patrimoni etnològic, la història local i la dinamització cultural i de forma especial per celebrar el 25è aniversari de la recuperació d'aquest ball. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en la sessió celebrada el 27 de juliol de 2007.

 • Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Reus

En reconeixement a la seva vinculació a la celebració de la Setmana Santa reusenca i, de forma especial, per commemorar els 300 anys de continuada presència i activitat a les processons de Reus. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en la sessió celebrada el 27 d’abril de 2007.

 • Emissora Punt 6 Camp

En reconeixement a la seva trajectòria compromesa amb els projectes culturals i socials de la ciutat, així com el suport a la llengua i als moviments associatius de Reus i, de forma especial, per celebrar el 25è aniversari de la seva trajectòria. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en la sessió celebrada l’1 de desembre de 2006.

 • CEIP Cèlia Artiga

En reconeixement a la tasca educativa duta a terme per aquesta comunitat educativa i, de manera especial, en complir-se enguany el 25è aniversari de la creació de l'escola. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en la sessió celebrada l’1 de desembre de 2006.

 

Mencions honorífiques 2006

 • Cos de la Guàrdia Urbana de Reus

En reconeixement a la seva dedicació i el seu servei a la ciutat de Reus, i de manera especial amb motiu de la celebració, l’any 2005, del 150è aniversari de la seva creació. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 25 de novembre de 2005.

 • Carmela Sedó Ribas

En reconeixement de la seva trajectòria personal, de manera especial per la seva implicació directa en el món associatiu i el moviment veïnal. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 27 de gener.

 • L’Esplai L’Albada

En reconeixement de la seva trajectòria associativa en el món de l’educació, i de manera especial per celebrar enguany el 25è aniversari de la seva posada en funcionament. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 27 de gener.
Colla Castellera dels Xiquets de ReusEn reconeixement a la seva trajectòria com a colla castellera i a la tasca duta a terme en el món cultural i associatiu, i de manera especial en celebrar enguany els 25 anys de la seva creació. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 27 de gener.

 • L’Escola Nostra Senyora de la Presentació

En reconeixement a la tasca educativa duta a terme per aquesta comunitat, i de manera especial en acomplir-se durant el curs 2006-2007 el centenari de la seva fundació. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 24 de febrer.

 • Escola Arce

En reconeixement a la tasca educativa duta a terme pels professionals que hi han aportat el seu esforç, i, de manera especial, en acomplir-se durant aquest curs el 25è aniversari de l’inici de la seva trajectòria. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 24 de febrer.

 • Llar d’Infants El Barrufet

En reconeixement a la tasca educativa duta a terme, pel seu esforç i el seu compromís a l’hora de buscar noves fórmules socials, culturals i educatives per afavorir la diversitat i la integració de l’alumnat, i, de manera especial, en acomplir-se enguany el 25è aniversari de la seva creació. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 24 de febrer.

 • Consell Esportiu del Baix Camp

En reconeixement a la seva trajectòria, que ha fet possible la promoció de l’esport a la nostra comarca, i de manera especial per celebrar enguany el 25è aniversari de la seva creació. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 28 d’abril.

 • Associació Excursionista de Catalunya de Reus

En reconeixement a la seva trajectòria com a entitat esportiva i associativa, estimulant el coneixement i el gaudi respectuós del nostre paisatge natural, i de manera especial per celebrar enguany el 50è aniversari de la seva creació. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 28 d’abril.

 • Escola d’Educació Especial Alba

En reconeixement a la tasca duta a terme en l’educació especial, encaminant l’aprenentatge per tal de fomentar la màxima autonomia possible en la vida personal, laboral i social dels alumnes, i, de forma especial, per celebrar enguany el 25è aniversari de la seva fundació. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 28 d’abril.

 • Centro Cultural Castellano Manchego

En reconeixement a la seva tasca en el món cultural i associatiu, contribuint al diàleg i al coneixement a través de la difusió de les festes, els costums i les tradicions, i, de manera especial, per celebrar enguany el 25è aniversari de la seva creació. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 7 de juliol.

 • Penya Barcelonista Baix Camp

En reconeixement a la seva trajectòria com a entitat esportiva i associativa, i de manera especial per celebrar enguany el 25è aniversari de la seva fundació. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 7 de juliol.

 • Centre d’Ensenyament Infantil i Primari Rosa Sensat

En reconeixement a la tasca duta a terme per tot l’equip educatiu i, de manera especial, en acomplir-se enguany el 25è aniversari de la seva creació. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 7 de juliol.

 • El Ball de Diables de Reus

En reconeixement de la tasca duta a terme en el món cultural i associatiu reusenc, de manera especial pel que fa a la recerca i difusió del patrimoni etnològic, la història local i la dinamització cultural, i de manera especial en escaure’s enguany el 25è aniversari del seu naixement. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 28 de juliol.

 

Mencions honorífiques 2005

 • Emili Duran Visiedo, Daniel Duran Llobet i Juan Luis Benítez Rosado, integrants de l’expedició Reus-Cho Oyu Setembre de 2004

En reconeixement a la seva àmplia experiència muntanyenca, avalada per múltiples ascensions a diferents cims, i de manera especial per haver assolit el cim del Cho Oyu, la sisena muntanya més alta del món, de 8.201 m d’altura. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 29 d’octubre de 2004.

 • Grup Cultural de Misericòrdies de Reus

En reconeixement a la tasca en el món cultural i associatiu protagonitzada per les dones que duen el nom de la patrona de la ciutat, i de manera especial en haver-se acomplert l’any passat el 25è aniversari de la seva creació. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 29 d’octubre de 2004.

 • Associació de Pares de Minusvàlids del Baix Camp

En reconeixement al treball en favor de la integració de les persones amb discapacitats i pel reconeixement dels seus drets, i de manera especial en escaure’s l’any passat el 25è aniversari de la seva fundació. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 29 d’octubre de 2004.

 • Centre d’Ensenyament Infantil i Primari Joan Rebull

En reconeixement a la tasca duta a terme per la comunitat educativa, pel seu esforç i implicació en la recerca de noves fórmules per donar una resposta de qualitat als requeriments de formació dels infants, i de manera especial en acomplir-se l’any passat el 25è aniversari de la creació de l’escola. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 29 d’octubre de 2004.

 • Institut d’Educació Secundària Baix Camp

En reconeixement a la tasca realitzada per la comunitat educativa i, de manera especial, en haver-se acomplert el curs 2004/2005 el 75è aniversari de l’inici de la seva trajectòria. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 29 d’octubre de 2004.

 • Teresa Fortuny Solà

En reconeixement a la seva llarga trajectòria, que enguany arriba als 25 anys, com a dirigent sindical al capdavant de la secretaria comarcal de Comissions Obreres al Baix Camp. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 26 de novembre de 2004.

 • Enric Tricaz i Martín

En reconeixement a una llarga i intensa trajectòria professional en el món de la comunicació i al seu compromís amb tota mena d’iniciatives ciutadanes. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 18 de març de 2005.

 • Centre Pastoral d’Acollida al Pres i Necessitat del Barri Gaudí

En reconeixement a la seva tasca social en favor dels col·lectius més desfavorits, especialment els presos i les seves famílies, les persones amb problemes de drogodependència, malalts de sida o que viuen situacions de pobresa extrema. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada l’1 de juliol de 2005.

 • Magí Brufau Estrada

En reconeixement al seu ampli currículum en el món de la veterinària, que li ha valgut el reconeixement internacional pel seu treball i la seva dedicació a la millora del sector avícola i al desenvolupament científic. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada l’1 de juliol de 2005.

 • Misericòrdia Vallès Freixa

En reconeixement al seu paper en el moviment de renovació pedagògica i a la seva llarga trajectòria en el món educatiu, així com la seva aportació a la consolidació de la democràcia municipal. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada l’1 de juliol de 2005.

 • Francesc Alabart Sedó

En reconeixement a la seva llarga trajectòria en el món de l’hoquei patins, en la qual ha obtingut els màxims trofeus tant en competicions nacionals com internacionals. El de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada l’1 de juliol de 2005.

 • Secció de Bàsquet del Club Natació Reus Ploms

En reconeixement a la tasca realitzada en l’esguardonsport reusenc, i de manera especial en escaure’s el 75è aniversari de la seva fundació. EL Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada l’1 de juliol de 2005.

 • Amics de Gaudí

En reconeixement a la tasca duta a terme en el món cultural i educatiu tot divulgant l’obra i el llegat del reusenc més universal, i de manera especial en escaure’s el 50è aniversari de la seva fundació. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada l’1 de juliol de 2005.

 • Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist

En reconeixement a la projecció que la seva tasca ha tingut sempre en la vida de la ciutat i, de manera especial, per celebrar enguany el 450 aniversari de la seva fundació. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada l’1 de juliol de 2005.

 • Carrutxa

En reconeixement a la seva tasca en l’àmbit de la recerca i la difusió del patrimoni etnològic, la història local i la dinamització cultural, i de manera especial en celebrar enguany el 25è aniversari de la seva creació. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada l’1 de juliol de 2005.

 • Manuel Borrull Toldrà

En reconeixement a la seva llarga trajectòria professional en el gremi de carnissers, cansaladers i xarcuters, del qual va ser president fundador, i pel seu compromís cívic com a comerciant i ciutadà de Reus. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada l’1 de juliol de 2005.

 • TEBAC, Teatre Estable del Baix Camp

En reconeixement a la seva trajectòria en el món del teatre i al seu compromís amb el món associatiu i cultural de la ciutat, i de manera especial en escaure’s enguany el 25è aniversari de la seva creació, el Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada l’1 de juliol de 2005.

 • Mostra de Teatre Reus-Baix Camp

En reconeixement a la tasca duta a terme en el món cultural, acostant l’experiència teatral als més joves tant des dels escenaris com des de les aules, i de manera especial per celebrar enguany el 25è aniversari de la seva creació. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada l’1 de juliol de 2005.

 • Pere Roca Robert

En reconeixement al seu compromís i la seva lluita en la defensa de la democràcia i de la llibertat, sobretot en els anys difícils de la dictadura. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada l’1 de juliol de 2005.

 • Baldomero Martínez Ribas

En reconeixement a la seva llarga trajectòria professional en el sector de l’automoció i a la seva intensa dedicació al món empresarial i a la ciutat. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 29 de juliol de 2005.

 • Rotary Club de Reus

En reconeixement a la tasca duta a terme per empresaris i professionals per oferir serveis humanitaris i estimular la pràctica de normes ètiques en totes les ocupacions, i de manera especial per celebrar enguany el 25è aniversari de la seva implantació a la ciutat. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 29 de juliol de 2005.

 

Mencions honorífiques 2004

 • Llar d'Infants de la Creu Roja de Reus

En reconeixement a la tasca educativa infantil duta a terme, pel seu esforç i implicació en la necessitat de buscar noves fórmules socials, culturals i educatives que han permès afavorir la diversitat i la integració de l'alumnat i, de manera especial, en acomplir-se el 2004 el 25è aniversari del començament de la seva trajectòria. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en data 26 de març de 2004.

 • Centre d'Ensenyament Infantil i Primari Alberich i Casas de Reus

En reconeixement a la tasca educativa duta a terme per aquesta comunitat educativa, pel seu esforç i implicació en la necessitat de buscar noves fórmules socials, culturals i educatives que han permès afavorir la diversitat de l'alumnat i, de manera especial, en acomplir-se el 2003 el 25è aniversari de l'inici de la seva trajectòria. El ple de l'Ajuntament de Reus, en data 28 de novembre de 2003.

 • Centre d'Ensenyament Infantil i Primari Eduard Toda

En reconeixement a la tasca educativa duta a terme per aquesta comunitat educativa, pel seu esforç i implicació en la necessitat d ebuscar noves fórmules socials, culturals i educatives que han permès afavorir la diversitat de l'alumnat i, de manera especial, en acomplir-se l'any 2003 el 25è aniversari de l'inici de la seva trajectòria. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en data 28 de novembre de 2003.

 • Escola d'Art i Disseny de Reus

En reconeixement a la tasca educativa duta a terme per aquest centre, pel seu esforç i implicació en la docència en el camp de l'art i el disseny que han permès afavorir la diversitat en matèries encaminades a aquestes professions i, de manera especial, en acomplir-se l'any 2004 el 25è aniversari de l'inici de la seva trajectòria. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en data 26 de març de 2004.

 • Centre d'Amics de Reus

En reconeixement a la tasca duta a terme en el món cultural i associatiu reusenc, per la important activitat a favor de persones i entitats de la nostra ciutat al llarg de tots aquests anys, i de manera especial en escaure's enguany el 25à niversri de la seva fundació. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en data 25 de juny de 2004.

 • Associació d'Amics del Ferrocarril

En reconeixement a la tasca duta a terme en el món cultural i associatiu reusenc, per la important activitat a favor de l'afició al món ferroviari, i de manera especial per celebrar-se enguany els 25 anys de la seva fundació. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en data 25 de juny de 2004.

 • Joan Carles Vadillo de Haro

En reconeixement a la seva llarga trajectòria esportiva en l'hoquei sobre patins, als rècords assolits al llarg d'aquests anys com a porter de l'equip d'hoquei patins del reus Deportiu i més especialment per haver assolit durant dos anys consecutius el títol de Campions de la CERS. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en data 25 de juny de juny de 2004.

 

Mencions honorífiques 2003

 • Club Esportiu Alba

En reconeixement al seu objectiu de fer possible que aquestes persones puguin superar-se dia a dia i millorar la seva qualitat de vida a través de la pràctica de l'esport. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 20 de desembre de 2002.

 • Teatre de l'Orfeó Reusenc

En reconeixement a la seva tasca, desenvolupada des de fa més de 75 anys en el món cultural i associatiu de la ciutat. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 18 de novembre de 2002.

 • Núria López Huguet

En reconeixement al seu important palmarès i als rècords assolits en el món del patinatge, entre els quals destaca de manera especial la medalla de bronze aconseguida el 2002 al Campionat d'Europa i al Campionat del Món de Patinatge Artístic. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 20 de desembre de 2002.

 • Laura Sánchez Garcia

En reconeixement a la seva llarga i fructífera dedicació al patinatge artístic, i de manera especial per l'assoliment, el 2002, del títol de campiona obsoluta d'Europa i del tercer lloc en la classificació en el Campionat del Món de Patinantge Artístic. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada 18 de novembre de 2002.

 • Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili

En reconeixement de la seva tasca en l'àmbit universitari, esperonada dia a dia per la recerca de l'excel·lència i la qualitat. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 20 de desembre de 2002.

 • Salvador Batlle Domènech

En reconeixement de la seva trajectòria personal i, de manera destacada, per haver estat elegit el 2002 president mundial de les Joves Cambres Internacionals. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 14 de març de 2002.

 • Centre d'Ensenyament Infantil i Primari Pompeu Fabra

En reconeixement a la seva tasca educativa, al seu esforç i la seva implicació en la recerca de noves fórmules per educar en la diversitat i la convivència, i de manera especial en acomplir-se el 75è aniversari de la seva fundació. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada 4 d'abril de 2002.

 • Josep Allueva Latorre

En reconeixement de la seva trajectòria personal i, de manera destacada, per la seva voluntat de modernització i de dinamització de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus, de la qual va ser president durant quatre anys. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 4 d'abril de 2002.

 • Secció d'Hoquei Sobre Patins del Reus Deportiu

En reconeixement a la seva trajectòria esportiva i històrica, i de manera especial per la victòria a la Copa Cers en la temporada 2002. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 25 de juliol de 2002.

 • Secció d'Atletisme del Club Natació Reus Ploms

En reconeixement a la seva llarga trajectòria esportiva i històrica, i de manera especial en celebrar enguany el 75è aniversari. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 25 de juliol de 2002.

 

Mencions honorífiques 2002

 • Associació de Sords de Reus

En reconeixement del 25è aniversari de la seva fundació. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada l’11 de gener de 2002.

 • Juli Garola Monné (a títol pòstum)

En reconeixement de la seva trajectòria artística. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 15 de març de 2002.

 • Celestí Martí Salvat (a títol pòstum)

En reconeixement de la seva lluita per assolir les llibertats democràtiques. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 5 d’abril de 2002.

 • Anna Sugrañes Boix

En reconeixement de la seva lluita per assolir les llibertats democràtiques. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 5 d’abril de 2002.

 • Societat Cultural Recreativa El Círcol

En reconeixement del 150è aniversari de la seva fundació. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 7 de juny de 2002.

 • Club de Futbol del Reus Deportiu

En reconeixement del seu ascens a Segona Divisió B. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 26 de juliol de 2002.

 • Bràvium Teatre

En reconeixement del 50è aniversari de la seva fundació. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 26 de juliol de 2002.

 • Secció d’Hoquei Patins del Club Natació Reus Ploms

En reconeixement del seu ascens a Primera Divisió Nacional. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 26 de juliol de 2002.

 • Agrupament Escolta La Mulassa

En reconeixement del 25è aniversari de la seva fundació. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 26 de juliol de 2002.

 • Secció de Basquetbol del Club Natació Reus Ploms

En reconeixement del seu ascens a Primera Categoria Estatal. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 26 de juliol de 2002.

 • Associació d’Integració Gitana

En reconeixement del 10è aniversari de la seva fundació. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 13 de setembre de 2002.

 • Irache Quintanal Franco

En reconeixement de la seva trajectòria esportiva en el món de l’atletisme. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 13 de setembre de 2002.

 

Mencions honorífiques 2001

 • Expedició “Reus Cho Oyu 8.201”

En reconeixement a la seva àmplia experiència muntanyenca, avalada per múltiples ascensions als Pirineus, als Alps, a l’Atles, als Andes, al Karakórum i a l’Himàlaia, entre d’altres, i de forma especial pel projecte ambiciós i pioner a l’esport d’alta muntanya de la nostra ciutat, en intentar fer el cim del Cho Oyu, de 8.201 metres d’alçada, una de les muntanya més altes del món a la serralada de l’Himàlaia. El de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 6 d’octubre de 2000.

 • Domingo Bahillo Pérez

En reconeixement a la seva intensa activitat com a dirigent del moviment veïnal, i de forma especial, per finalitzar enguany la seva etapa de responsabilitat en el moviment associatiu de Reus. El ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 6 de març de 2001.

 • Col·legi La Salle

En escaure’s el 50è aniversari de la seva fundació i en reconeixement públic a la seva tasca. El ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 4 de maig de 2001.

 • Secció Excursionista del Centre de Lectura

En escaure’s el centenari de la seva fundació i en reconeixement a la tasca duta a terme en el món de l’excursionisme i de defensa de la natura. El ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 4 de maig de 2001.

 • Josep M. Balañà Cabrito

En reconeixement a la tasca duta a terme en el món de la cultura, com a president, durant 13 anys, del Centre de Lectura, des d’on ha contribuit a la renovació dels plantejaments i de les activitats de l'entitat cultural degana de la ciutat, i de forma especial, en finalitzar enguany la seva etapa de responsabilitat en aquesta entitat. El ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 6 de juliol de 2001.

 • Josep Abelló Barbat

En reconeixement a la tasca feta com a president de l’Orfeó Reusenc, durant gairebé 10 anys i de forma especial per finalitzar enguany la seva etapa de responsabilitat en aquesta entitat. El ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 6 de juliol de 2001.

 • Josep Tost Noet

En reconeixement a l’activitat de Josep Tost i Noet com a dirigent del moviment veïnal, al treball dedicat al seu barri, el barri de la Immaculada, on ha esmerçat bona part dels seus esforços i hores lliures per millorar les condicions de vida de les persones que hi viuen; per haver treballat tants anys desinteressadament en les activitats veïnals. El ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 6 de juliol de 2001.

 • M. Teresa Vallverdú, coordinadora del Projecte Educatiu de Ciutat

En reconeixement a la seva aportació desinteressada en un projecte de futur per a la nostra ciutat. El ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 6 de juliol de 2001.

 • Jordi Sardà Ferran, José Julio Moya García, Joan Manuel Ferré Giner, Rosa Garrido Arcones i Joan Ballester Grau, presidents dels grups de treball del Pla estratègic

En reconeixement al treball desinteressat que han realitzat pel futur de la nostra ciutat, aportant cadascun d’ells la seva experiències i els seus coneixements per tirar endavant un important projecte de futur per a la ciutat de Reus. El ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 6 de setembre de 2001.

 • Pere Calderó Ripoll

En reconeixement a la seva llarga i intensa activitat com a artista i mestre d'artistes. El ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 6 de setembre de 2001.

 

Guardons Municipals 2000

Mencions honorífiques municipals

 • Esbart Dansaire de l’Orfeó Reusenc

En reconeixement de la seva tasca de difusió de les danses catalanes, conservant-ne el caràcter tradicional i incloent-hi alhora el concepte d’espectacle, que els ha valgut una gran acollida en diversos festivals internacionals, i en escaure’s enguany el 75è aniversari de la fundació del Ballet Folklòric Ciutat de Reus. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 28 de juliol de 2000.

 • Arxinconfraria de Sant Crist de la Creu

En encaure’s l’aniversari de la seva fundació i en reconeixement de la seva tasca de recuperació i transmissió de valors i tradicions, especialment en el marc de la celebració dels actes de la Setmana Santa. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 28 de juliol de 2000.

 • Agrupament Escolta i Guia Mare de Déu del Montsant-Verge del Cim

En escaure’s el 40è aniversari de la seva fundació i en reconeixement de la seva activitat lligada a l’escoltisme i la seva contribució a la formació dels infants i joves de la ciutat d’acord amb els valors de la fe, l’estimació al país i la participació en el lleure. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 26 de juny de 2000.

 • Congregació Mariana de Reus

En escaure’s el 75è aniversari de la seva fundació i en reconeixement de la seva contribució al manteniment dels nostres costums i tradicions, especialment lligades a la celebració de la Setmana Santa i del Nadal, i de la seva activitat en el món del lleure i la formació dels joves. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 26 de juny de 2000.

 • Secció Excursionista del Club de Futbol Reddis

En escaure’s el 50è aniversari de la seva fundació, i en reconeixement de la seva tasca continuada i amb una clara vocació ciutadana en l’organització de tota mena d’activitats relacionades amb la natura, entre les quals destaca la col·laboració activa amb el Comitè Català de Senders de Grans Recorregut. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 26 de juny de 2000.

Fill adoptiu de la ciutat

 • Lluís Domènech i Montaner (a títol pòstum)

En reconeixement de la seva valuosíssima obra arquitectònica, i en ocasió de celebrar-se enguany el 150è aniversari del seu naixement, amb motiu del qual la ciutat ha batejat una nova plaça amb el seu nom. El Ple de l’Ajuntament de Reus, en la sessió celebrada el 2 de juny de 2000.

Medalla d’Or de la ciutat

 • Mossèn Josep Asens Huguet

En reconeixement de la seva qualitat humana i de l’esperit solidari i exemplar que ha demostrat en tot moment i, de manera destacada, durant el franquisme, el Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 26 de juny de 2000.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.