Pla de reactivació 2020 - 2021

Logo Reactivem ReusL’Ajuntament de Reus va posar en marxa la primavera de l’any 2020 el Pla de Reactivació Econòmica i Social «Reactivem Reus» per donar resposta a la crisi socioeconòmica derivada de la Covid19. Reus va ser un dels primers ajuntaments de Catalunya a posar en marxa un paquet de mesures per a la reactivació econòmica i social.

A més dels representants polítics i institucionals, des de la primera trobada van participar en el projecte els representants dels agents econòmics i socials de la ciutat, en el marc de la primera Cimera per a la Reactivació Econòmica i Social de Reus.

El Pla de Reactivació va tenir continuïtat al 2021, de manera que l’Ajuntament va destinar, en el seu conjunt, 9 milions d’euros amb recursos propis a la reactivació econòmica i social arrel dels efectes de la pandèmia. El Reactivem Reus va derivar en accions d’èxit que han tingut continuïtat en el temps més enllà dels mesos d’estat d’alarma:

Bons Reus
La idea dels Bons Reus va sorgir com una de les accions dins del Pla de Reactivació de la ciutat i que es va començar a treballar durant els mesos de confinament amb l’objectiu d’impulsar el sector comercial, de serveis i hostaleria de la ciutat a través de bon de descompte per bescanviar als establiments adherits a la campnya.
El projecte es va treballar des de l’inici amb les entitats comercials que formen part de la Taula de Comerç i, la Cambra de Comerç, va esdevenir mitjançant un conveni de col·laboració, l’entitat de gestió, realitzant les validacions i liquidacions dels bons.

Reus Espais Vius
Reus Espais Vius és un projecte de ciutat que contribueix a la revitalització estratègica del comerç, incidint de forma específica a aportar solucions a aquelles zones de la ciutat que tenen un major nombre de locals buits. El projecte va iniciar la seva actuació als ravals Robuster i Sant Pere l’any 2021 i s’ha anat ampliant a altres àmbits: al raval Martí Folguera i a l’entorn del Pallol, inclosa la plaça de la Puríssima Sang, el carreró del mateix nom i les Galeries Nou Centre, amb la intenció de contribuir a generar un ampli eix comercial que connecti al sud amb el barri del Carrilet i al nord amb la raval de Santa Anna.

Incubadora TIC
La Incubadora TIC es crea al 2020 i ofereix assessorament personalitzat a través de consultors i un espai de coworking per treballar. Està destinada a acompanyar projectes emprenedors amb solucions tecnològiques per a sectors estractègics amb potencial de creiement. S’ofereix acompanyament amb consultors experts en el creixement d’empreses TIC.

Altres accions destacades del Reactivem Reus

  • Dotació pressupostària per atendre les necessitats d’alimentació i de pobresa energètica generades per la crisi sanitària
  • Exempcions fiscals.
  • Paquet d’ajudes i promoció de diversos sectors econòmics.
  • Plans d’experienciació laboral i professional
  • Projecte vinculat a la creació d'start-ups i laboratori de projectes per vincular els sectors tecnològic, de la nutrició i de la salut.
  • Projecte Innolab, un ecosistema i espai d'innovació, en el qual s'ofereix un servei d'acompanyament i consultoria en processos d'innovació
  • Mesures per combatre la bretxa digital i suport a la transformació digital.

 

Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.