Els pressupostos

El pressupost 2024 ascendeix a 217.816.511 euros i està marcat per l’ampliació, millora i creació de nous serveis municipals, amb un esforç inversor històric i amb reducció de l’endeutament. Les ordenances estan definides per una política fiscal realista i amb criteris de progressivitat i de redistribució, amb l’increment de la partida bonificacions fiscals i mantenint les subvencions a famílies i entitats.

El resum del pressupost consolidat de l’Ajuntament de Reus per a l’exercici 2024 i la seva variació respecte el d’enguany és el següent:

  • Ajuntament de Reus: 148.982.115 euros (+13,48%)
  • Organismes autònoms municipals: 10.100.212 euros (+21,23%)
  • Empreses municipals 77.349.331 euros (+10,16%)
  • Total pressupost consolidat: 217.816.511 euros (+11,49%)

Millora de serveis i creació de nous
És un pressupost que millora de serveis infradotats i crea nous serveis fruit de l’escolta activa:

  • Millores neteja viària i recollida de residus
  • Millores a l’OAC
  • Ampliació beques menjador
  • Creació d’una brigada d’intervenció ràpida

Inversions
El pressupost de 2024 ve acompanyat d’un Pla d’Inversions del Grup Ajuntament dotat amb 25.316.171,28 euros. Es tracta del tercer esforç inversor més important des de 2010. El pla no concentra el pressupost en una única acció singular, sinó que és el resultat d’una visió àmplia i transversal. És un pla d’inversions diversificat que respon a algunes de les principals demandes de la ciutadania: millores en la via pública, neteja, seguretat o habitatge social.

Entre les principals inversions previstes hi ha el desenvolupament del projecte d’actuacions per a la renaturalització i la resiliència de la ciutat, RENATUReus, cofinançat amb ajuts Next Generation (1.839.689 euros); la construcció de l’estació de Bellissens i el pas de ciutat, en col·laboració amb el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (1.238.992 euros); continuar la transformació en zona de vianants del carrer Ample i entorn, amb la fase que inclou la intervenció al propi carrer Ample i a la plaça de Pintor Fortuny (1.308.206 euros); la millora de la qualitat del parc d’habitatges de la ciutat amb la intervenció al barri Fortuny en el marc del projecte Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (1.388.690 euros); incrementar les places públiques d’educació 0-3, amb la nova Escola Bressol Municipal, que es construirà annexa a l’escola Eduard Toda (1.000.000 euros) o la construcció del pavelló del Molinet (850.000 euros), entre d’altres.

Seguiment pressupostari

Si voleu accedir a informació sobre seguiment pressupostari, la liquidació del pressupost o els comptes generals, ho podeu fer a través de l’espai del  Portal Reus Transparència i a través del portal específic dels pressupostos de Reus, "Reus Pressupost".

Anar al portal Reus Pressupost

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.