Apropa Cultura

Apropa CulturaL'any 2012 l'Ajuntament de Reus es va sumar al programa Apropa Cultura. Des de llavors, l'objectiu dels dos equipaments culturals destacats de la ciutat que en formen part, els teatres Bartrina i Fortuny, és mantenir el compromís amb aquest programa inclusiu d'àmbit nacional, per tal de poder continuar facilitant l'accés a la seva programació a les persones en situació de vulnerabilitat.

A través d'aquest programa, el Teatre Bartrina i el Teatre Fortuny es comprometen a oferir, com a mínim, un 2% de les localitats de bona ubicació i fàcil accés de la seva programació a grups sense recursos i amb dificultats d'integració social a preu reduït.

En el cas en què el promotor de l'espectacle no siguin els mateixos teatres, s'informa del programa Apropa Cultura al promotor, convidant-lo a participar i facilitar també localitats a un preu reduït.

En general, la disposició a la sala d'aquestes localitats és en grups de màxim 10 persones, amb l'objectiu de promoure la inclusió.

Aquests dos equipaments culturals tenen també l'opció de triar si volen oferir una altra quantitat de localitats a grups socials i de la salut que, tot i que els seus membres no estan en risc d'exclusió social, la cultura els pot aportar beneficis considerables al seu benestar. Per aquests grups es podran reservar localitats a preu reduït: mínim amb un descompte del 50% sobre el preu de venda al públic (PVP).

Els dos teatres també estan adherits a la targeta acreditativa de la discapacitat pel que fa a la venda d'entrades al públic individual, que reconeix el dret a descomptes per titulars de la targeta i pel seu acompanyant quan s'acredita la seva necessitat.També faciliten l'accés als dos teatres als usuaris de cadires de rodes.

A més, el Teatre Bartrina informa de les places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda més properes.

Pel que fa als espectacles educatius programats al Teatre Bartrina en horari escolar, també ofereixen places Apropa.

Quines entitats es poden beneficiar del programa Apropa Cultura?
 
Totes les entitats socials que treballen amb persones en situació de vulnerabilitat a la ciutat es poden adherir a Apropa Cultura i gaudir de descomptes en les activitats que ofereixen tots els equipaments adherits a aquest programa.
 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.