Centre Social El Roser

El Centre Social El Roser és un nou equipament innovador en l'àmbit social. Un dels dos serveis que el configuren, el d'alimentació, va començar a funcionar a principis de gener de 2022. L'altre servei, el d'allotjament temporal, està previst que es posi en marxa més endavant. Tots dos serveis són també una oportunitat d’inserció laboral per a persones que tenen molta dificultat per trobar feina en el mercat laboral. En el seu conjunt, aquest centre, que depèn de la Regidoria de Benestar Social, té com a objectiu impulsar les polítiques d'atenció a les persones amb nous serveis i una nova aposta per programes ja existents, com el de gestió alimentària o l'allotjament de persones en situació de vulnerabilitat social. A més, l’equipament està concebut per potenciar la integració. Per això, acull també una cafeteria oberta a tothom i una sala a disposició de l’Associació de Veïns de la Urbanització Xalets Quintana.

Pel que fa a l'arquitectura de l'edifici, va ser construït com a centre penitenciari el 1929 i amb posterioritat es va utilitzar com a llar d'infants fins al 2013. L'any 2018 es va aprovar el projecte de remodelació arquitectònica que l'ha transformat en un centre social innovador. Una innovació que es percep també en la reforma de l'edifici, que ha rebut el reconeixement del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC).

Els serveis d'alimentació que s'ofereixen al Centre Social El Roser són els següents:

 • Menjador social: àpats presencials, per emportar-se i a domicili.
 • Rebost social: punt de distribució d'aliments i entrega de la cistella bàsica d'aliments i complements.
 • Cafeteria: servei de cafeteria oberta a la ciutadania.

El Centre Social El Roser incorpora a més el Servei Residencial d'Estada Limitada en dues modalitats d'atenció:

 • Servei d'acolliment residencial d'urgència: supleix temporalment la llar familiar en casos puntuals i d'urgència, com incendi o ensorrament de l'habitatge.
 • Servei de residència temporal a persones adultes en situació d'exclusió social: s'adreça a persones que no disposen de condicions sociofamiliars i d'atenció per romandre al seu habitatge o que no disposen d'un habitatge com, per exemple, persones sense sostre.

L'equipament integral d'estada limitada que oferirà El Roser serà una opció diferent dels actuals recursos privats que existeixen a la ciutat, com habitacions d'hostals o d'una entitat social. Es tracta d'oferir una millora en l'atenció social a les persones i també una millora en la qualitat del servei, de l'allotjament i de l'estada. En concret, aquest servei facilita desenvolupar els plans de treball amb majors garanties de suport i eficiència.

Els serveis que s'oferiran al nou equipament seran:

 • Allotjament: capacitat per a 16 persones en dues sales de 8 places.
 • Manutenció: esmorzar, dinar i sopar.
 • Acollida i convivència: equip tècnic propi i extern.
 • Suport social: equip propi i extern.
 • Servei de dutxes i bugaderia per a persones externes.
 • La posada en marxa del servei requerirà la creació d'11 llocs de treball.

Inserció laboral

Un dels objectius del Centre Social El Roser és inserir persones en el món laboral i al mateix temps oferir un bon servei de menjador i rebost a les persones usuàries. En concret, del total de 16 treballadors i 15 persones voluntàries que treballen al Centre Social El Roser, a més del personal de l'Ajuntament de Reus, hi ha 10 persones treballadores d'inserció.

Es tracta de persones proposades per l'àmbit d'ocupabilitat de la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, encarregat de facilitar l'accés al mercat laboral a persones amb dificultats. A més, ara, tenen assignat un/a treballador/a social de l'empresa que els fa un seguiment personalitzat, que inclou un itinerari de formació i tutories individuals amb la finalitat que en un futur pròxim es puguin inserir al món laboral ordinari amb les majors garanties.

Més informació:

elroser.reus.cat

Vídeos Relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.