Atenció a la salut mental

Detall de la seu de l'Institut Pere Mata.

Reus va veure nèixer a principi del segle XX una institució  dedicada a les persones amb malaltia mental que avui gestiona tota la xarxa de dispositius de titularitat pública del territori sota el nom de Grup Pere Mata. La xarxa de salut mental engloba des de la xarxa comunitària fins als recursos d'hospitalització, urgències i centres de dia, a més d'altres serveis i programes específics i individualitzats.

Els serveis que es poden trobar a Reus en l'àmbit de la salut mental són aquests:

  • Centre de Salut Mental d'Adults (CSMA)
  • Centres de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ)
  • Pla de Serveis Individualitzats (PSI)
  • Hospitalització completa
  • Hospitalització parcial
  • Atenció sociosanitària
  • Unitat de Referència de Transtorns de l'Alimentació (URTA)
  • Unitat Hospitalària de Desintoxicació (UHD)

L'Institut Pere Mata és també centre universitari; la seva activitat està estretament relacionada amb la docència, la formació i també la investigació.

A més a més, el nou hospital Sant Joan, incorpora una Unitat d'Internament psiquiàtric infantil destinada a l'ingrés de nens amb trastorn mental, per donar resposta a la població de la demarcació.

Institut Pere Mata
Carretera de l’Institut Pere Mata, s/n
43206 Reus
Telèfon 33 85 65
Fax 977 31 94 00

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.