Festes i tradicions

Les festes i tradicions populars són signes d’identitat i manifestacions culturals que formen part de la història d’un poble.

Tronada de la Festa Major de Sant Pere.

Reus és una ciutat molt rica en tradicions i quan hi ha festa, els reusencs hi participen activament. 

La Festa Major de Sant Pere, declarada el 2010 Festa Patrimonial d’Interès Nacional, és el punt àlgid del calendari festiu de la ciutat i es celebra el 29 de juny. Els actes tradicionals i una amplia oferta d’activitats lúdico festives i musicals configuren un programa que fa que la ciutat visqui intensament la festa. La segona Festa Major de Reus són les Festes de Misericòrdia, al 25 de setembre, i rau en la creença de l'aparació de la Mare de Déu de Misericòrdia a La Pastoreta, de nom Isabel Besora, l'any 1592.

El món associatiu és molt important i viu a Reus, i es tradueix en diverses entitats que són focus d'activitats culturals: castellers, diables, gegants, balls tradicionals, sardanes i música tradicional.

Al web www.festesreus.cat s'hi pot trobar tota la informació relacionada amb el calendari festiu i les tradicions que es mantenen a la ciutat. A més, als àudios relacionats d'aquesta mateixa pàgina, es poden descarregar les músiques de la festa.


D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.