IM Reus Cultura

Casa Rull

L'Institut Municipal Reus Cultura neix al 2017 (acord de ple de 7 d'abril) com a resultat de la fusió de l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) i de l'Institut Municipal de Museus de Reus (IMMR) en un únic organisme amb l'objectiu d'adaptar les estructures i organismes a les noves necessitats i d'optimitzar recursos.

L'IM Reus Cultura és l'encarregat de promoure les festes i tradicions, així com les accions de divulgació que se'n deriven. Els seus objectius inclouen la promoció, la potenciació i l'organització d'iniciatives ciutadanes en l'àmbit cultural.

Al mateix temps és l’interlocutor directe amb les entitats culturals de la ciutat, amb les quals col·labora en l’organització d’actes, estableix convenis de col·laboració i també subvenciona. 

Des de l'IM Reus Cultura es gestionen els museus municipals de Reus i en aquest àmbit, es fan tasques de documentació, conservació, restauració i difusió didàctica relacionada amb el patrimoni històric, artístic i cultural.

Així mateix, l’IM Reus Cultura assumeix l’organització de les festes majors de Reus, Sant Pere i Misericòrdia, i participa activament en la resta de manifestacions culturals que viu la ciutat, com el Carnaval, Sant Joan i Sant Jordi.

Casa Rull (seu de l'Institut Municipal Reus Cultura)
Sant Joan, 27
Tel. 977 010 650

Horaris: Atenció al públic: de dilluns a divendres de 10.00 h a 14:00 h.

Any: 1900

Arquitecte: Lluís Domènech i Montaner

La Casa Rull va ser encarregada pel notari Pere Rull i Trilla a Domènech i Montaner en un període de gran expansió del Modernisme. Per primera vegada a Reus, apareix en un balcó de pedra el traç de coup de fouet característic de l'Art Nouveau. També per primera vegada a Reus, el maó, material reservat per a les construccions industrials, és utilitzat per a un habitatge. Altres motius ornamentals d'inspiració medieval tenen el segell modernista de Domènech; dracs, símbols relacionats amb el propietari i la seva professió com  la ploma i les balances, així com, l'escut heràldic i merlets rematant la façana.

Edifici declarat bé d'interès cultural. Jardí visitable.


D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.