Biblioteques

Vista interior de la Biblioteca Central Xavier Amorós.El model de biblioteca pública de l'Ajuntament de Reus té com a principals objectius facilitar a tota la ciutadania, l'accés a la informació, el suport a la formació, el foment de la lectura, el desenvolupament personal i cultural i ser un espai de relació.

La informació és una necessitat bàsica de la nostra societat, i la biblioteca la fa accessible a tota la ciutadania en qualsevol dels seus formats, i actua com agent cohesionador de la societat, també a col·lectius minoritaris o amb dificultats.

El servei municipal de biblioteques s’estructura a l'entorn de la Biblioteca Central de Reus Xavier Amorós (BCXA) al voltant de la qual s’estructurarà una potent xarxa de lectura pública completada per les biblioteques de proximitat (locals) que garanteixin l’accés de tots els ciutadans als serveis bibliotecaris. La Biblioteca Pere Anguera obre portes el 18 de novembre de 2015. Té una superfície de 1500 m2 i compta amb el fons personal de l'historiador reusenc Pere Anguera d'un total de 13.000 documents, aproximadament.

El Servei Municipal de Biblioteques té un conveni amb la biblioteca del Centre de Lectura per facilitar l’accés públic dels residents a Reus menors de 24 anys i amb carnet de les biblioteques municipals de la ciutat.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.