Premis Angeleta Ferrer i Sensat a la innovació educativa

Els Premis Angeleta Ferrer i Sensat a la Innovació Educativa són uns premis vinculats a Eduació impulsats entre el 2000 i el 2015 en el marc dels Premis Reus amb l’objectiu de promoure projectes educatius vinculats a la ciutat de Reus.

Podeu consultar aquí l'històric de premis atorgats. S’han guardonat nombrosos treballs que representen, entre d’altres, el millor de la creativitat pedagògica de la nostra ciutat.

Qui va ser Maria dels Àngels Ferrer i Sensat?

Angeleta Ferrer i Sensat (Barcelona, 1904-Barcelona, 1992), filla de l’eminent pedagoga catalana Rosa Sensat, va exercir com a professora a l’Institut de Reus després de la Guerra Civil, un cop se li va permetre el retorn a Catalunya després d’haver estat traslladada a Madrid. La seva vocació pedagògica va marcar la seva trajectòria, com es pot comprovar tot llegint els textos autobiogràfics que es poden trobar en aquest apartat. Un bon resum de la seva visió de la vida i de l’educació són les últimes línies d’un d’aquests textos: Estic contenta, però, de com he viscut. I afirmo que l'educació és més obra d'amor que de ciència, i que no hi ha res tan difícil i interessant com descobrir i formar la persona humana.

Records de l'activitat professional d'Angeleta Ferrer a l'Institut de Reus

Text autobiogràfic fet públic durant l'homentatge dels mestres de Catalunya (Escola d'Estiu de 1982)

Memòria d'Angeleta Ferrer per accedir a les oposicions dels Instituts d'Ensenyament Mitjà (1940-41)

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.