Tertúlies dialògiques

En el marc del programa Família i Ciutat, educació compartida s’impulsen les tertúlies dialògiques, com una altra manera de reflexionar i formar-se per millorar l’educació dels fills. La tertúlia dialògica és una actuació educativa d’èxit avalada per la comunitat científica educativa.

La metodologia d’aquestes tertúlies és la següent:

1. Els participants escullen democràticament el text o llibre que llegiran i serà objecte de reflexió, i s’estableix una data per reunir-se. Aquest text ha de ser obra original d'un autor i no una interpretació o opinió sobre una obra original, i ha d'estar avalat per la comunitat científica internacional.

2. Cadascú llegeix  i subratlla els paràgrafs que li  semblen  més interessants i que vol comentar, aquells que no entèn o d’altres que es puguin relacionar amb situacions viscudes o amb la pràctica educativa.

3. El dia de la tertúlia es comenta el text i es posen en comú les aportacions de cadascú.

El més motivador d’aquesta metodologia és el fet de saber que després de la lectura personal hi haurà un  debat i que serà aquest diàleg fluid i  igualitari, amb aportacions de tothom el què portarà cap a l'aprenentatge. És, doncs, una interacció que fomenta la reflexió crítica i que enriqueix els participants.

Tertúlies dialògiques. Textos

4t text:«Eficacia de una intervención psicoeducativa basada en clima social, violencia percibida y sociométricos en alumnado de educación primaria»

· Dijous, 5 de maig a les 18:00h, a l'escola La Vitxeta

3r text: «Matemàtiques: ensenyament i aprenentatge des del punt de vista de les interaccions»

· Dimecres, 17 de febrer a les 18:30h, a la biblioteca de l'escola La Vitxeta.

2n text: «Nuevas masculinidades y educación liberadora»

· Dimecres, 20 de gener a les 18h, a l'escola La Vitxeta.

1er text: «Participación en esculas de éxito»

· Dijous 10  de desembre a les 15.15 h a l’escola Dr. Alberich i Casas

· Dimecres 16  de desembre a les 18 h a l’escola La Vitxeta

 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.