Entitats

 

Fira d'entitatsL’associacionisme és un model d’acció col·lectiva que permet desenvolupar determinades accions que resulten difícils de portar a terme des de la individualitat. En aquest sentit, ajuda a la vertebració de la societat, afavoreix la convivència i permet aprofundir i millorar la capacitat de la ciutadania de participar en la col·lectivitat.

Davant la certesa que Reus disposa d’un teixit ric, divers i extens, la regidoria de Participació i Gent Gran posa a disposició de les entitats eines per vincular-les facilitant el seu treball en xarxa, o per vincular les entitats amb la resta de la ciutadania, donant suport a la difusió de les seves activitats o projectes.

 

Web entitatsreus.cat

El web entitatsreus.cat és un espai gratuït al servei de les entitats de Reus, que els permet fer difusió de les seves activitats en un espai centralitzat del moviment associatiu i que facilita la construcció d’oportunitats futures de treball en xarxa. S'hi pot trobar tota la informació relacionada amb les entitats, com ara:

  • Guia de recursos i serveis
  • Agenda
  • Notícies
A través de la web, també s'accedeix a les dades de contacte de totes les entitats inscrites al registre d'entitats:

 

 Registre Municipal d'Entitats Ciutadanes

El Registre Municipal d’Entitats Ciutadanes és l’eina emprada per l’Ajuntament per disposar d’informació actualitzada del teixit associatiu de la ciutat, per tal de poder incidir en el foment de l’associacionisme i la participació.

Aquest registre recull totes aquelles entitats que manifesten el seu interès en formar-ne part, i la seva pertinença dóna accés als drets que la Llei i el Reglament del Registre reconeixen a les associacions ciutadanes.

Alta al registre d'entitats

 

Servei d'assessorament a les entitats
Plaça de la Patacada, 10
Tel. 977 010 229

Horaris: Dimecres de 10:00h a 12:00 h i de 17:00 h a 20:00 h.

Situat al Centre Cívic del Carme.

 

Servei d'assessorament a les entitats

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.