Contes solidaris

A continuació, pots consultar, llegir, mirar i descarregar els contes solidaris editats per l'Ajuntament de Reus.

EL PETIT TOUBAB

El petit Toubab és un nen de mare senegalesa i pare català que ens mostra a través dels seus ulls la cultura de la seva mare amb la finalitat d'apropar als més petits els valors del respecte, la multiculturalitat, l'educació i la música.

Mira'l al You Tube: https://youtu.be/_AFl3ktcsS8

El petit toubab

El documental

"El viatge del petit Toubab" és un documental, basat en el conte "El petit Toubab viatja al país de la Teranga" del músic reusenc El Toubab - alter ego de Jaume Blanc-, elaborat per alumnes de la Casa d'Oficis de Creació i Producció Audiovisual de Mas Carandell. Ha estat gravat a les escoles Eduard Toda i Marià Fortuny i a l'Institut Josep Tapiró. L'objectiu és promoure, a partir de la història d'un nen de mare senegalesa i pare català, els valors del respecte, la tolerància, la multiculturalitat, l'educació i la música. Ha rebut el suport de l'àmbit de Solidaritat i Cooperació de Benestar Social de la Regidoria de Serveis a les Persones i Drets Socials, de l'entitat La Veu entre Cultures, que forma part del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional.

Mira'l al You Tube: https://youtu.be/mTl8GE2ksvY

AMB GANES DE VOLAR

En un lloc del món, hi ha un nen que es passa les hores, els minuts i els segons observant els ocells. Un dia al matí, un fort soroll el fa aixecar del llit d'un salt. Mira atentament per la finestra. Ara la ciutat està coberta de gris, el fum i la pols han envaït les places i els carrers ... i els ocells han deixat de cantar! Amb la seva valentia i enginy, decideix viatjar per tornar a sentir la melodia dels ocells i no tornar a tenir por mai més.

Amb ganes de volar (pdf)

Mira'l al You Tube: https://youtu.be/CXAT9cW4wZ8

L'Ajuntament de Reus posa a l'abast dels directors dels centres educatius de Reus unitats didàctiques per treballar els contes solidaris.

Unitat didàctica: Amb ganes de volar

PUM, PUM, PUM

Aquest conte l'edità la Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals el desembre de 2019. 
Pum, pum. escrit per Òscar Fabregat amb il·lustracions de Berta Artigal i alumnes del Col·legi Mare Nostrum de Tarragona.
"En un poblat massai, al sud de Kènia, ara fa vuit anys va néixer la Nala." Així comença el conte que ens endinsa a la màgia del continent africà.
 
 
El podeu veure explicat al nostre canal de YouTube si cliqueu a l'enllaç Pum pum pum
 
Altres contes per descarregar

 

Un món esberlat, un món apedaçat

L'Ajuntament de Reus posa a l'abast dels directors dels centres educatius de Reus unitats didàctiques per treballar els contes solidaris.

Unitat didàctica: Un món esberlat, un món apedaçat

Don Pulgas

La Rosita i la seva nina

El planeta del foc

La camella del meu desert

Un grapadet d'arròs

La guia del contes solidaris

La Guia és un recull de llibres que al llarg dels anys diferents persones voluntàries de les ONG, membres del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional han compartit a les biblioteques públiques de la ciutat els segons dimecres i dijous de cada mes. La guia és una eina més per treballar amb els infants i les famílies els valors de la solidaritat, la pau, la justícia social, els drets humans, el dret d'asil, la cooperació i fomentar el valor de la diversitat a través de la lectura.

Guia de contes solidaris (edició 2022)

Pots descarregar-te a continuació l'edició anterior d'aquesta guia amb més llibres i contes.

La guia dels contes solidaris

Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.