A peu

Reus disposa d'una gran xarxa d'itineraris accessibles i segurs per als vianants, així com un bon nombre de camins escolars senyalitzats. En aquesta pàgina, s'hi faciliten els itineraris i rutes que recorren la ciutat de Reus i voltants per poder planificar les sortides.

Plànol de la xarxa bàsica de vianants de Reus

Mapa de camins del terme municipal de Reus

 

Rutes Reus

L’Ajuntament de Reus ha creat Rutes Reus, una xarxa d’itineraris de salut i paisatge que amplia les opcions de lleure a la ciutat, promou la pràctica esportiva saludable i destaca els valors de Reus i el seu terme.

Emmarcades dins del nucli urbà o resseguint camins i rieres pels límits del terme municipals, les diferents rutes proposen recorreguts per les diferents ciutats que conviuen dins de la ciutat: la ciutat del passat, amb les empremtes de la història en edificis i carrers, i la ciutat del present, amb les grans transformacions urbanes i la realitat d’un entorn agrícola i rural viu que ens connecta amb el territori i expressa la nostra identitat en el paisatge.

S'hi pot accedir a través de www.reus.cat/rutesreus.

logotipo rutes reus

Itineraris rurals

Quatre itineraris diferents transcorren pels camins del terme de Reus. Es poden fer amb bicicleta o a peu; la duració mitjana és de 2 hores de recorregut i estan assenyalats alguns punts d'interès natural, històric o bé paisatgístic. A continuació, es poden descarregar les guies de cadascun dels itineraris, que també es poden trobar a l'Oficina de Turisme (Plaça del Mercadal, 3 de Reus). 

  • Senyalització de l'itinerari dels cinc camins.Itinerari dels cinc camins. S'inicia al principi del passeig de la Boca de la Mina i transcorre per la regió nordoccidental del terme municipal. Longitud total: 10,9 km.L'itinerari dels 5 camins
  • Itinerari dels barrancs. Transcorre per la regió nordoriental del terme municipal. Al llarg de l'itinerari s'hi troben ecosistemes de ribera en barrancs i rieres. Tot i que la major part de l'any aquests cursos d'aigua estan secs, en èpoqies de fortes pluges poden esdevenir perillosos. Longitud total: 11,55 km.L'itinerari dels barrancs
  • Itinerari de la Pedra Estela. Transcorre per la regió sudoccidental del terme municipal. Cal tenir en compte que el tren d'alta velocitat ha modificat l'itinerari que us podeu descarregar a continuació. Longitud total: 7,80km.L'itinerari de la Pedra Estela
  • Itinerari de Bellissens. Transcorre per la regió sudoriental del terme municipal. Cal tenir en compte que el tren d'alta velocitat ha modificat l'itinerari que us podeu descarregar a continuació. Longitud total: 5,80km.L'itinerari de Bellissens 

 

Passeig de la Boca de la Mina

Rutes de l'aigua

Les rutes de l'aigua a Reus descobreixen els diferents punts de la ciutat on l'aigua ha deixat empremta. Són edificis, carrers, infraestructures, que acosten la història de la ciutat des d'una perspectiva nova.

Periòdicament, l'Espai d'Informació Ambiental programa sortides guiades que ressegueixen les rutes i que s'anuncien al programa de l'Espai d'Informació Ambiental.

Plànol de les rutes de l'aigua

 

Rutes saludables

Parc Sant Jordi

Descobrim Reus pas a pas és un programa impulsat conjuntament per la Regidoria d'Esport i Lleure i els centres de salut d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut adreçat a les persones sedentàries perquè adquireixin un estil de vida més actiu mitjançant caminades. L'exercici permet conèixer la ciutatalhora que millora l'estat físic, la salut i la qualitat de vida.

Poden participar al programa les persones adscrites als centres sanitaris Llibertat Reus IV, Llibertat Reus III i al dispensari del barri Gaudi. El programa es gratuït per a tots els participants i té una durada anual, de setembre a juny.

Els horaris de trobada per cada grup de caminadors és el següent:

  • Grup de caminadors del dispensari del centre de salut Llibertat Reus IV. Horari d'hivern: dilluns i dimecres a les 10 h.Horari d'estiu: dilluns i dimecres a les 9 h.Telèfon de contacte: 977 32 84 19.
  • Grup de caminadors del centre de salut Llibertat Reus III.Horari d'hivern: dilluns i dimecres a les 9 h.Horari d'estiu: dilluns i dimecres a les 8 h.Telèfon de contacte: 977 32 84 19.
  • Grup de caminadors del centre de salut del Barri Gaudí.Horari d'hivern: dimarts i dijous a les 10h. Horari d'estiu: dimarts i dijous a les 9h. Telèfon de contacte: 977 33 40 78.

A més, també existeix una xarxa de rutes saludables amb inici al Parc Sant Jordi. 


Ruta del Modernisme

Vista de la Casa Navàs des del carrer del Vent.

Reus destaca pel seu patrimoni modernista, que es pot observar passejant pel centre de la ciutat, on s'hi troben les façanes dels edificis més importants. A més, fora del centre de la ciutat, es pot visitar l'interior del Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata, una de les joies del Modernisme català, obra de Lluís Domènech i Montaner.

L'Oficina de Turisme ofereix visites guiades per a tots els públics i per a grups.

Visites turístiques

Visites per a grups

Oficina de Turisme
Plaça del Mercadal, 3
Tel. 977 010 670

Horaris: Hivern (del 16 de setembre al 14 de juny): de dilluns a dissabte, de 9:30h a 19 h. Diumenge i festius, d’10 a 14 h. Estiu (del 15 de juny al 15 de setembre): de dilluns a dissabte, de 9:30 a 20h. Diumenge i festius, de 10 a 14 h.

Plaça del Mercadal, 3

Oficina de Turisme

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.