Vehicle elèctric

L'Ajuntament de Reus incentiva la mobilitat elèctrica amb mesures diverses com ara l'aplicació d'avantatges i bonificacions fiscals.

Reus compta amb una de les infraestructures de recàrrega per a vehicles elèctrics més potents de Catalunya. La xarxa que gestiona Reus Mobilitat i Serveis ofereix 39 punts de recàrrega. 37 estan ubicades en aparcaments municipals i 2 a la via pública, en superfície.

En detall

Al Geoportal, el mapa de serveis de Reus, podeu consultar els punts de recàrrega de vehicle elèctric a la ciutat, tant de titularitat pública com privada.

Recàrrega elèctrica

Bonificacions i descomptes de l'Ajuntament de Reus

L'Ajuntament de Reus bonifica la quota de l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica dels vehicles amb motor elèctric. Per gaudir-ne, cal presentar-hi una sol·licitud expressa.

 Tràmit per a la bonificació de l'IVTM

Carsharing corporatiu

Al maig del 2019, l’Ajuntament de Reus renova la flota municipal amb 10 vehicles elèctrics, tots dotats amb un sistema intel·ligent de carsharing (cotxe compartit). Amb aquest sistema de gestió smart i sostenible, l'Ajuntament pretèn assolir un doble objectiu: reduir les emissions de gasos contaminants i incrementar el temps d'ús dels vehicles municipals.

A través d’aquest sistema de cotxe compartit, els vehicles deixen de ser d’ús exclusiu d’una àrea municipal determinada i poden ser utilitzats per tota la plantilla de treballadors. El sistema permet als treballadors municipals reservar els vehicles online i obrir-los mitjançant un dispositiu mòbil. Amb aquesta mesura es preveu incrementar del 10 al 30% el temps d'ús dels vehicles municipals.

Velèctric

Velèctric és la fira impulsada per l'Ajuntament de Reus i que suma els esforços de l’Ajuntament, els concessionaris de cotxes i altres empreses vinculades a la mobilitat per acostar a la ciutadania els vehicles elèctrics i híbrids. La mostra té lloc anualment a la plaça de la Llibertat, durant la primavera.

Pla de Mobilitat Elèctrica

L’Ajuntament de Reus ha redactat el Pla de mobilitat elèctrica de la ciutat per definir una estratègia per convertir Reus en una de les ciutats capdavanteres del sud d’Europa en aquest camp. Aquest document marca les línies a seguir, enfocats en incentius, més punts de recàrrega i accés restringit al cotxe més contaminant.

 

 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.