Pla de polítiques feministes

La ciutat de Reus disposa d’una llarga trajectòria referent a les polítiques de dones. Als 2000, s'inicia el treball incorporant la perspectiva de gènere en les polítiques municipals i al 2005 s'inaugura el Casal de les Dones. El primer pla de polítiques de gènere es va aprovar l'any 2007. El document s'actualitza i es revisa periòdicament i al 2023 entra en vigor el V Pla Municipal de Polítiques Feministes 2023-2026.  

Aquest pla estableix les bases per avançar cap a una ciutat igualitària. Treballa per la contrucció d'una societat més justa, integradora, lliure i equitativa per les dones i els homes, mitjançant la consolidació, el desenvolupament, la creació i o la innovació de nous projectes i serveis per fer realitat el dret a la igualtat i a la no discriminació per raó de sexe en tots els àmbits, etapes i cirumstàncies de la vida.

A la ciutat existeixen espais i programes pensats per al foment de les capacitats de les dones. En aquest sentit, cal destacar la tasca que es realitza des del Casal de les Dones. Un equipament que disposa d’una sala d’actes i d’exposicions - ubicada als antics rentadors que hi havia a la plaça de la Patacada- , una cuina i un menjador, una sala de reunions, una biblioteca i una aula d’ordinadors.

Fes-nos arribar la teva opinió, idees i/o suggeriments a [email protected]. El Pla Municipal de Polítiques Feministes és cosa de tothom.

Dones passejant pel carrer Monterols.

Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.