Xarxa 0-6

L'Ajuntament de Reus crea la Xarxa 0-6 per a professionals de l'educació infantil. Els objectius de la xarxa són:

  • oferir espais de contacte i treball entre els professionals unificant conceptes
  • establir les bases per a una continuïtat en la línia pedagògica entre el 0-3 i el 3-6
  • esdevenir un espai de formació i reflexió per als professionals

El punt de partida

La xarxa es presenta al desembre de 2020 a tots els centres que imparteixen primer i segon cicle d'educació Infantil. Tot i que l’Educació Infantil es divideix en dos cicles, el punt de partida del projecte és que l’infant és un de sol i per tant era bo reunir els professionals de l’educació de 0 a 6 anys per compartir experiències, intercanviar punts de vista i establir les bases d’una continuïtat pedagògica entre el 0-3 i el 3-6.

Les persones que han format part de la Xarxa el primer curs 2020-21 han elaborat un manifest recollint punts destacats de l'ideal pedagògic al qual es vol dirigir. El podreu consultar en aquest espai. 

Què diu el manifest?

  • Apostem per una educació respectuosa, sense pressa
  • Respectem cada infant reconeixent el seu ritme
  • Valorem el camí recorregut més que l’objectiu on arribar
  • Mantenim una escolta activa amb tots els membres de la comunitat educativa
  • L'infant assolirà aprenentatges i desenvoluparà capacitats a través del joc 
  • Repensem el rol de l’adult, acompanya i observa

Llegeix el manifest complet a l'arxiu adjunt.

La xarxa 0-6 ha tingut continuitat  els cursos 2021-22 i 2022-23. Al final de lapàgina podeu trobar les conclusions dels grups de treball. 

Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.