Pla Educatiu d'Entorn
Els Plans Educatiu d'Entorn són una proposta de cooperació educativa entre el Departament d'Educació i les entitats municipalistes, amb el suport i la col·laboració d'altres departaments de la Generalitat, que tenen com a objectiu contribuir a l'èxit educatiu de tot l'alumnat i a la cohesió social, mitjançant l'equitat, l'educació intercultural, el foment de la convivència i l'ús de la llengua catalana dins un marc de col·laboració entre escola, famílies i comunitat.
Per aconseguir aquests objectius, potencia els valors, el compromís cívic, l’educació en el lleure i l’aprenentatge en xarxa entre la comunitat educativa, també fomenta la participació en diversos projectes que ajuden a millorar coneixements, competències i motivacions mitjançant activitats i espais de convivència en l’entorn escolar.
Les accions van adreçades a l’alumnat dels centres educatius de la ciutat i a les famílies. D’aquesta manera, s’aconsegueix donar un valor afegit a l’educació, aportant experiències de convivència a dins i a fora dels centres educatius.
Eixos de treball
Les línies de treball del Pla Educatiu d'Entorn es basen en els següents eixos:
- Actuacions d'acompanyament al procés d'aprenentatge dels alumnes (acompanyament a l’estudi en diferents escoles i instituts)
- Estudi en família (suport en l’aprenentatge, fent especial èmfasi en la importància del valor en l’educació que l’adult transmet a l’infant)
- Dinamització de l'ús del català per a famílies no catalanoparlants (amb fills a les escoles públiques)
- Jornada Aprenem junts: promoció de la innovació a través del treball per projectes
- Trobada «Vine al meu pati»: trobades entre escoles per compartir jocs educatius als patis
- Promoure l'aprenentatge-servei (compartir coneixements per donar servei a la comunitat)
- Aproximació i orientació en entorns laborals a l’ESO (l’hort ecològic, Apropa't als oficis)
- Impuls de lectura i dinamització de biblioteques (club de lectura itinerant, bosses de lletres)
- Suport al Projecte Escacs a l'escola
- Suport a les famílies (xerrades de suport al procés educatiu en coordinació amb les AMPA, xerrades d’alimentació saludable, tallers dobre emocions i sexualitat)
- Convivència i foment de Xarxes de ciutat (col·laboració amb: els plans de barris de la ciutat, Xarxa EscolaNova21,.. )