Empreses

El Ple de l'Ajuntament de 31 de març de 2014 dóna llum verda a l'actual model societari  de l'Ajuntament de Reus. 

Serveis públics de qualitat
La raó de ser de les empreses municipals és prestar serveis de qualitat a la ciutadania. Tot el nou model està orientat a la prestació de serveis públics amb la màxima eficàcia i eficiència possible i basa la seva estratègia en la simplificació d'estructures.

El model societari

El model està format per 5 empreses amb dependència directa de l’Ajuntament.

  • Reus Serveis Municipals (RSM) presta serveis a la ciutadania a través de dues divisions operatives, Aigües de Reus i Serveis Funeraris. Aquestes divisions gaudeixen d'autonomia de gestió; amb comptes d’explotació per divisió i marca comercial pròpia. L'organigrama de RSM es completa amb les empreses següents:
    • REDESSA, Reus Desenvolupament Econòmic SA (REDESSA) és l'empresa municipal encarregada de donar suport a la iniciativa empresarial, la generació de llocs de treball i la promoció econòmica a través d'assessorament especialitzat i centres d'empreses flexibles, que s'adapten a tot tipus de negocis.
    • Reus Mobilitat i Serveis SA, fruit del canvi de denominació de l'empresa AMERSAM, acordada en la Junta General del 24 de novembre de 2014. El seu objectiu és aconseguir una major agilitat i qualitat en la prestació dels serveis públics municipals en els seus àmbits d'actuació: la gestió i explotació dels aparcaments públics i la gestió i administració dels mercats municipals.
  • Reus Esport i Lleure SA (RELLSA). Empresa per a la prestació del servei públic d'esport. RELLSA gestiona de manera integral diversos equipaments i espais esportius de titularitat municipal així com desenvolupa diversos projectes, programes i serveis esportius.
  • Reus Transport Públic SA, per a la prestació del servei de transport públic urbà. Amb consideració de centre especial de treball.
  • Centre MQ Reus SA, per donar serveis d’excel·lència en els àmbits de l’atenció sanitària, social i d’acció educativa

Les empreses i les seves divisions treballen de forma aliniada amb les línies estratègiques de l’Ajuntament de Reus.

Webs corporatives

Reus Serveis Municipals SA

Aigües de Reus
Serveis Funeraris Reus i el Baix Camp

Reus Desenvolupament Econòmic, SA
Reus Mobilitat i Serveis SA
Reus Transport Públic SA
Reus Esport i Lleure SA
Grup SAGESSA

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.