Next Generation UE

Next Generation baner pàgina reuscat

Logotips Next Generation Reus

El Pla Next Generation EU (NHEU) o Pla de recuperació de la Unió Europea recull els grans eixos estratègics i els instruments financers, amb un total de 750.000 M€, de què s’han dotat els països membres per afrontar les reformes que els permetin superar la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia Covid-19 i transformar les seves economies en clau de futur.

Pel que fa als instruments financers, el Pla Next Generation preveu el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) i el REACT-EU. Aquests instruments s’afegeixen als recursos ja previstos al pressupost de la Unió Europea, com els fons de cohesió.

El MRR posa a disposició dels 27 països de la Unió Europea 672.500 M€, que es distribueixen d’acord amb el pla nacional que cada estat ha de presentar, i que un cop avaluat per la Comissió Europea és aprovat pel Consell de la UE. En el cas de l’estat espanyol, el 13 de juliol de 2021 el Consell de la UE va aprovar el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència espanyol, que compta amb un pressupost de 69.528.050 M€.

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) s’estructura al voltant de 4 grans eixos:

1. Transició ecològica
2. Transformació digital
3. Cohesió social i territorial
4. Igualtat de gènere

El Reial decret llei 36/2020, de 30 de desembre, estableix les mesures urgents per a la modernització de l’Administració Pública i per a l’execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb disposicions concretes per a la programació, pressupostació, gestió i execució de les actuacions finançables amb fons europeus. Així mateix, el Govern de Catalunya ha aprovat el decret llei 5/2021 que simplifica i agilita els tràmits necessaris per gestionar els fons europeus Next Generation EU a Catalunya.

Pel que fa als fons REACT-EU, amb una dotació de 47.500 M€ (12.436 M€ per a l’Estat espanyol), té com a objectiu donar resposta a l’impacte econòmic i social de la pandèmia amb programes d’ocupació, inversió en productes i serveis per a la salut, pimes, inversions en infraestructures que proporcionin serveis bàsics a la ciutadania i mesures econòmiques en les regions més afectades per la pandèmia.


D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.