Biblioteca Central Xavier Amorós

Biblioteca Central Xavier Amorós

La Biblioteca Central Xavier Amorós està instal·lada a l’antic escorxador municipal, mostra d’arquitectura industrial de finals del segle XIX, dels arquitectes Francesc Borràs Soler i Pere Caselles, construït el 1889 i ara restaurat en els seus elements més interessants. La nova construcció ha respectat les singularitats de l’edificació antiga, amb els patis interiors i la cobertura exterior.

La BCXA ocupa una superfície de 2.500m2, i es divideix en 5 sales segons els serveis i fons que s’hi ofereixen. S’hi troba un fons, en contínua ampliació, de 120.000 volums, 11.000 discos compactes de música, 12.000 DVD i més de 250 títols de diaris i revistes; també vídeos, cassettes, partitures… Un fons patrimonial força important, amb llibres dels segles XVI, XVII i XVIII, que provenen de l’antiga biblioteca municipal, documents del segle XIX, que inclouen els diaris reusencs de l’època, i una col·lecció local que recull publicacions de Reus i de la comarca.

La BCXA organitza i acull activitats de tot tipus per a grans i petits; conferències, presentacions de llibres, tallers de lectura, hores del conte… i col·labora amb totes les institucions i les associacions locals que estiguin interessades en els seus serveis.

La BCR Xavier Amorós ofereix els següents serveis:

  • Accés a internet
  • Telecentre
  • Informació bibliogràfica
  • Informació local
  • Hemeroteca
  • Consulta del fons antic
  • Formació d’usuaris
  • Punt TIC
  • Cessió d’espai per a activitats
  • Proposta de compra de documents

Web de la biblioteca

Les Biblioteques Municipals de Reus disposen de web pròpia que es planteja com una eina per comunicar-se amb els usuaris, crear comunitat i generar continguts. Actua com a mitjà de difusió de les activitats que es fan a la biblioteca, com són les exposicions, els tallers, els clubs de lectura, les visites didàctiques… És alhora una eina de gestió perquè ofereix d’una manera fàcil i integrada l’accés a un seguit de serveis i recursos de la biblioteca. Així, des de la web, es pot sol·licitar el carnet de les biblioteques o la cessió d’espais, entre d’altres.

Entra a http://biblioteques.reus.catBiblioteca Central Xavier Amorós
Carrer de l'Escorxador, 1
Tel. 977 010 025

Horaris: https://biblioteques.reus.cat/horari

Inaugurada el 2003, la Biblioteca ocupa l’edifici de l’antic escorxador municipal, un edifici modernista dels arquitectes Francesc Borràs Soler i Pere Caselles construït el 1889, del qual s’han conservat els elements més interessants. La biblioteca pren el nom de l’escriptor reusenc Xavier Amorós Solà.

Consulteu els horaris a l'enllaç

Biblioteca Central Xavier Amorós

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.