Biblioteca Pere Anguera

La nova biblioteca, que porta el nom de l'historiador reusenc Pere Anguera, està ubicada un edifici de nova construcció a la zona de Mas Iglesias, amb una superfície útil de 1.555 metres quadrats i una superfície total construïda de 1.732 metres, repartida en dues plantes i un altell, enmig d’una zona verda enjardinada. S'inaugura el 18 de novembre de 2015, coincidint amb l’aniversari del naixement de l’historiador reusenc que dóna nom al nou equipament cultural (18 de novembre de 1953).

A més d’acollir els usos propis d’una biblioteca, la segona de caràcter municipal de la ciutat, inclosa dins la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya, la Biblioteca Pere Anguera està pensada per ser també un espai al servei dels barris de l’entorn i de la ciutadania.

La deixa del Dr. Pere Anguera

També té entre els seus objectiu custodiar i difondre la biblioteca particular del Dr. Pere Anguera que va deixar a la ciutat de Reus, en morir prematurament el 4 de gener de 2010. Aquest fons, especialitzat en història contemporània i de gran valor per a la història local, permet apreciar la contribució de Pere Anguera en la recuperació del prestigi i la influència social de la història.

L'edifici

L'edifici és obra de l'arquitecte Joan Tous, que ha sabut combinar les necessitats del programa funcional amb les característiques del territori sense renunciar als principals elements de l'arquitectura contemporània. En destaquem el contrast assolit entre la visió exterior de l'edifici i l'amplitud, lluminositat i calidesa dels espais interior i, sobretot, el gran finestral de la primera planta des d'on es pot admirar una insòlita visió de la ciutat.

Té una superfície total de 1.500 m2 i una cabua per a 35.000 documents, 100 títols de diaris i revistes i 180 punts de lectura. Dimensionada com una biblioteca local, rep de la Biblioteca Central Xavier Amorós, suport tècnic i logístic i l'experiència de més d'una dècada de funcionament.

Biblioteca Pere Anguera
Biblioteca Pere Anguera
Biblioteca Pere Anguera
Biblioteca Pere Anguera
Biblioteca Pere Anguera
Biblioteca Pere Anguera
Biblioteca Pere Anguera
Biblioteca Pere Anguera
Carrer de Joan Salvat-Papasseit, 14
Tel. 977 010 025

Horaris: https://biblioteques.reus.cat/horari

Segona biblioteca pública de Reus, dissenyada per donar servei a la zona sud de la ciutat. Du el nom de l’historiador reusenc Pere Anguera Nolla, i acull part de la seva important biblioteca personal, que l’historiador va llegar a la ciutat.

Consulteu els horaris a l'enllaç


D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.