En bici

Bici Reus, carrils i aparcaments

Reus té més de 20 quilòmetres de carril exclusiu per a bici a més de la xarxa d'itineraris segurs al Tomb de Ravals, en què les bicicletes conviuen amb la resta de vehicles. Per tal de poder estacionar correctament, hi ha disponible una xarxa d'aparcaments per a bicicletes, amb punts a la plaça Mercadal i a la plaça del Teatre, entre d'altres.

L'Ajuntament de Reus ha editat la guia Bici Reus que situa en un plànol els aparcaments per a bicicletes que hi ha a la via pública i als pàrquings municipals. També marca els carrils bici, els carrers de plataforma única i les vies preferents.

Plànol complet de carrils i aparcaments per a bicicletes (pdf)

Guia BiciReus (pdf)


a la via públicaReus disposa d'aparcaments per a bicicletes a la via pública, especialment en equipaments municipals i educatius.

A banda dels punts destacats en el plànol, per descobrir les prop de 800 places instal·lades a la ciutat consulteu el plànol complet de carrils i aparcaments per a bicicletes. També n’hi ha a l'Estadi Municipal, a Mas Carandell, al Pavelló Olímpic Municipal, a l'Escola Oficial d'Idiomes o a l’Edifici Tecnoparc.

 

 

 


 als pàrquinsCada aparcament subterrani de la xarxa municipal incorpora una zona per a aparcar bicicletes. Aquestes places són gratuïtes i estan vigilades. Els espais reservats a les bicicletes s'ubiquen en indrets visibles dins dels aparcaments i al costat d'una sortida de vianants. En tots els casos, l'espai per a bicicletes es troba a la planta -1 a tocar d'un ascensor des d'on es pot accedir amb la bicicleta.

Als pàrquings on és possible també es permet l'accés rodat a través de les rampes per a vehicles; és el cas dels pàrquings Llibertat, Oques, Carrilet i La Fira Centre Comercial (a l'entrada per l'avinguda de Sant Jordi).

 

 


 Carrils biciReus té més de 20 quilòmetres de carril exclusiu per a bicicletes a més dels carrers on es limita la velocitat a 30 km/h, on les bicicletes són vehicles preferents però conviuen amb la resta de vehicles, com per exemple al Tomb de Ravals. La xarxa de carrils bici vol cohesionar els barris i les urbanitzacions de nova creació amb el centre de la ciutat a la vegada que intenta respondre a la necessitat de convivència de vehicles motoritzats, bicicletes i vianants.

Mapa d'itineraris al nucli urbà

Mapa de vies preferents per a bicicletes a la zona centre


Recomanacions de seguretat

  • Casc: poseu-vos casc. Recordeu que per als menors de 16 anys també és obligatori en vies urbanes.
  • Visibilitat: és important l'ús de roba reflectora per ser visibles de dia i, sobretot, de nit. També és aconsellable portar llums: blanca al davant i vermella a la part posterior.
  • Velocitat: circuleu a la velocitat adequada i, si és possible, adapteu la velocitat a la del carrer.
  • Passatgers: si el conductor és major d'edat, pot portar un passatger menor de 7 anys en un seient homologat.
  • Aparells tecnològics: no està permès l'ús de telèfon mòbil ni d'auriculars.

Pla estratègic per a la mobilitat en bicicleta

La Comissió Especial per a la Redacció del Pla Estratègic per a la Mobilitat en Bicicleta es constitueix el 27 de gener de 2016, sota la presidència del regidor d’Urbanisme, Marc Arza; la vicepresidència del regidor de Via Pública, Hipòlit Monseny; i la participació de regidors representants dels diferents grups municipals. Contempla la participació d'entitats vinculades a la mobilitat en bicicleta com a BiciCamp.

La comissió té el seu origen en el Pla de Mobilitat Urbana de Reus, que preveu entre les seves línies estratègiques augmentar la supefície i qualitat de la xarxa viària dedicada als vianants i als ciclistes, preveient-se, entre altres accions, la redacció del pla específic per a la mobilitat en bicicleta, que defineixi les infraestrctures, normativa, seguretat viària, intermodalitat i campanyes de promoció i seguretat.

La redacció definitiva del Pla s'enllesteix a principis del 2018 i marca el full de ruta per a una mobilitat sostenible. A continuació, us podeu descarregar en format PDF els diferents documents del pla:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.