Consells d’autoprotecció en cas d’accident nuclear

Consells d’autoprotecció en cas d’accident nuclear
En cas de risc radiològic, tingueu en compte els consells d’autoprotecció següents:

En situació de risc

  • Seguiu els mitjans de comunicació i les instruccions de les autoritats per mitjans oficials. 

  • Tanqueu-vos a casa, o en un altre edifici si no hi podeu arribar-hi ràpid. 

  • Tanqueu portes, finestres, l’aire condicionat i qualsevol entrada d’aire. 

  • Els vehicles no són llocs segurs per confinar-se. Si et trobes en un vehicle busca l’edifici més proper i confina-t’hi. 

  • No aneu a buscar els nens a l'escola; els professors en tindran cura. 

Segons l’evolució de l’emergència
Pot ser necessari aplicar la profilaxi radiològica (ingestió de comprimits o xarop de iode proporcionats per les autoritats). S’han d'ingerir seguint les instruccions de les autoritats.

  • No mengeu aliments ni begueu aigua que puguin haver estat exposats a la contaminació. Podeu consumir els productes envasats. 
  • No estengueu roba a fora. Si ja ho heu fet, no la toqueu fins que tingueu garanties que no ha estat contaminada.

  • Confineu els animals de companyia sempre que no hagin estat exposats a la contaminació. Si han sortit al carrer, no els deixar entrar.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.