Emergència Ucraïna

Concentració contra la guerra a Ucraïna 1.03.2022

Com puc ajudar a Ucraïna?

Davant la crisi humanitària arran del conflicte bèl·lic a Ucraïna, l'Ajuntament de Reus ha habilitat una línia telefònica i un correu electrònic del servei municipal de Solidaritat i Cooperació per atendre peticions d'informació i consulta de la ciutadania en relació a oferiments d'ajuda a la població afectada pel conflicte:

Puc oferir ...
L'Ajuntament de Reus recull els oferiments de la ciutadania de Reus per fer un inventari de recursos per a l'acollida de persones arribades d'Ucraïna. Per tant,
 • Si disposes d'un allotjament a Reus i pots oferir-lo per a l'acollida de persones arribades d'Ucraïna
 • Si vols actuar com a família acollidora,
 • Si vols oferir serveis professionals (traduccions, etc ...) o fer voluntariat.
Omple la fitxa d'inventari de recursos i, un cop emplenada, envia-la per correu electrònic [email protected] o bé registra-la a través del Registre general de l'Ajuntament de Reus.
 

Fitxa d'inventari de recursos per a l'acollida

Canals oficials per enviar ajuda a Ucraïna

Amb la finalitat que l’ajuda sigui més eficient és important canalitzar les mostres de solidaritat a través dels canals oficials establerts i fer les aportacions a través d'entitats especialitzades que ja treballen sobre el terreny.

La Generalitat de Catalunya posa a disposició de la ciutadania un llistat d'algunes ONG catalanes i els organismes multilaterals que donen resposta a la crisi humanitària.

Entitats

 • Fons Català de Cooperació
 • Comitè Català per als Refugiat, Catalunya amb ACNUR
 • Fundació Acció contra la Fam
 • Creu Roja
 • Metges del Món
 • Farmamundi
 • Fundació Save the Children
 • Metges sense Fronteres

Accedir al llistat complet d'entitats (web Generalitat de Catalunya)

L’Ajuntament de Reus, com a membre del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, es coordina amb la campanya d’emergència d'aquesta organització per dur a terme les accions d’ajuda humanitària que es considerin necessàries i realitzar una aportació econòmica per contribuir a la compra solidària d’aliments, medicaments i articles de primera necessitat en destí.

S’informa a la ciutadania de Reus dels comptes del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament habilitats, a través dels quals poder participar econòmicament en la campanya:

 • BBVA, codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
 • CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 962

Altres recursos i informacions d'interès

Acolliment d'infants i adolescent d'Ucraïna sense tutors legals

Drets Socials de la Generalitat de Catalunya habilia un circuit d'urgència per a l'acolliment familiar de menors d'edat ucraïnesos que arriben sols a Catalaunya i no tenen tutors legals al país.

Circuit d'urgència per a l'acolliment de menors d'Ucraïna sense tutors legals

Preguntes freqüents i xarxa de solidaritat

Conec persones o famílies provinents d'Ucraïna, quines primeres orientacions els puc donar? Com puc oferir habitatge o allotjament? Vull acollir infants, com ho faig? Qui pot prestar acompanyament psicològic o assessorament jurídic? ... El Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya respon aquestes qüestions.

Ajuda d'emergència per a persones ucraïneses (web Generalitat de Catalunya) 

Informació per a desplaçats ucraïnesos del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i migracions

Інформація про тимчасовий захист

Per a les persones que arriben acompanyades de la seva mascota

Informem a les persones refugiades que arriben procedents d’Ucraïna amb les seves mascotes que cal fer un control i seguiment sanitari dels animals per tal de reduir riscos de salut. El control és totalment gratuït. Si et trobes en aquesta situació:

 1. Descarrega i omple el FORMULARI (docx) per a propietaris de mascotes d’Ucraïna

 2. Envieu el formulari a [email protected].

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.