Banc d'Ajudes Tècniques

L'Ajuda Tècnica és el suport que necessita una persona amb mobilitat reduïda per guanyar autonomia, seguretat o qualitat de vida: crosses, cadires de rodes, llits articulats...

El Banc d’Ajudes Tècniques (BAT) és un servei que engloba l’assessorament tècnic gratuït en adaptacions domiciliàries i accessibilitat, personalitzat per part d’una terapeuta ocupacional de la Fundació Pere Mata. A més, ofereix, en condicions de lloguer assequible, ajudes tècniques domiciliàries, que no estan subvencionades ni pel departament de Salut ni pel de Benestar Social i Família de la Generalitat, i que són difícils d'assumir per la majoria d’usuaris i de les seves famílies, com per exemple:

  • llits articulats
  • grues per a la mobilització de persones (per exemple,  transferències per passar del llit a la cadira de rodes, de la cadira de rodes al plat de dutxa, etc...)
  • matalassos antiescares

A aquestes ajudes tècniques cal sumar-hi altres serveis:

  • servei de transport en casos especials: quan es tracta de material voluminós o d’usuaris que ni ells ni cap familiar pot anar a recollir el material
  • Supervisió  de les condicions i del manteniment del material
  • Gestió de les donacions de material d'ortopèdia de particulars, empreses i institucions
  • Organització de tallers i jornades adreçades a les associacions de gent gran, de dones, i personal dels centres sanitaris amb l'objectiu de donar a conèixer el servei del BAT

Com s'obté el material?

A través de tres vies diferents:

  • Aprofitament de material de l’antic Hospital Sant Joan de Reus
  • Compra
  • Donacions de particulars

Tens material i el vols fer-ne donació?

Molts usuaris de les ajudes tècniques (llits articulats, grues, crosses, cadires de rodes...) són persones d’avançada edat que les utilitzen només per un temps determinat. Si els familiars d’aquestes persones doneu el material quan ja no té cap ús, aquest podria tenir una segona vida útil.

Contacta amb:

    FUNDACIÓ PERE MATA
    Carrer de la Tolerància, 29
    43204 REUS
    Tel: 977 300 442

Ets persona amb dependència?

Els professionals de serveis socials de l'Ajuntament de Reus que detectin necessitats d’un usuari amb dependència, pel que fa a les adequacions del seu domicili, enviaran una sol·licitud a la terapeuta ocupacional de la Fundació Pere Mata.

Posteriorment, la terapeuta ocupacional es desplaçarà a cadascun dels domicilis que li proposen per tal de fer-ne la valoració personalitzada de l’habitatge i del sol·licitant. 

La terapeuta s'encarregarà dels entrenaments amb el material llogat, realitzant una segona visita al domicili i donant les indicacions pertinents als membres de la família i/o persones cuidadores per l'ús i el manteniment del material.

A partir d’aquest moment, la terapeuta s'encarregarà de fer el seguiment de les famílies amb material llogat, per tal de garantir que aquest es trobi sempre en perfectes condicions, i donarà suport a les persones usuàries que tinguin qualsevol tipus d'incidència amb el material llogat.

Aquest és un servei que ofereix la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus a través de la Fundació Pere Mata. Per accedir-hi cal demanar cita prèvia.

Benestar Social - Seu Central
Carrer Sant Joan 34 B
Tel. 977 010 034

ATENCIÓ CIUTADANA
Per concertar qualsevol servei d'atenció social (informació, orientació o suport) i concertar visita cal demanar Cita Prèvia a través de [email protected]

Benestar Social - Seu Central

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.