Processos de participació ciutadana

Són mecanismes que promouen la proximitat i la coresponsabilitat dels ciutadans i ciutadanes de Reus, així com el seu paper actiu en els afers de la ciutat. Els processos participatius possibiliten que la ciutadania participi en la presa de decisions que acaben definint les polítiques públiques.

Es tracta de garantir la deliberació i el debat entre la ciutadania i les institucions i de recollir l'opinió i les propostes ciutadanes per a una actuació municipal determinada.

La plataforma web participa.reus.cat és una eina que facilita la informació i la participació en els processos que s'impulsen des de l'Ajuntament de Reus.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.