Registre ciutadà

El «Registre ciutadà» s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Reus d'incrementar el nivell de participació dels ciutadans i ciutadanes en els afers públics.

Què és?

És l'eina que recull les dades de totes aquelles persones que han manifestat explícitament el seu interès per estar informades de l'activitat municipal, i per participar en els òrgans i processos que l’Ajuntament porti a terme.

Les persones inscrites al Registre Ciutadà tindran informació continuada dels projectes i de l'activitat municipal que es desenvolupi en el territori o àmbits d'interès.

Així mateix, quan l'Ajuntament endegui algun tipus de procés participatiu, s'adreçarà a les persones inscrites per a informar-les i motivar la seva implicació en el procés. També podran formar part d'altres òrgans de participació com a taules o grups de treball que es creïn.

Com em puc inscriure al Registre ciutadà?

Cal omplir el qüestionari d'inscripció al Registre ciutadà, que es troba a través d'aquesta pàgina web, l'OAC i els centres cívics de Reus.

El formulari recull les següents dades: nom i cognoms, NIF, adreça postal, telèfon, correu electrònic, data de naixement, presència a les xarxes socials i els àmbits d'interès de la persona sol·licitant.

 

Reglament

El funcionament del Registre ciutadà està previst en el Reglament que trobareu a l'apartat de Fitxers relacionats.

Registre ciutadà. Targetó

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.