Entorns saludables

LOGOS Abeurada (B)

En el marc de la convocatòria del Ministeri de Sanitat, la Federación Española de Municipios y Provincias i la Red Española de Ciudades Saludables per a actuacions de creació i rehabilitació d'entorns saludables, s'han impulsat 2 projectes: la construcció d'un umbracle de l'Escola General Prim, i la recuperació de la riera de l'Abeurada. Tots dos projectes s'emmarquen en el component 18, "Renovació i ampliació de les capacitats del Sistema Nacional de Salut", del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). 

Umbracle a l'Escola General Prim

Umbracle E. General Prim

Aquesta actuació es va enllestir el 2022. L’objectiu ha estat transformar el pati de l’escola en un espai d’ús públic en el marc del programa Patis oberts, que proposa obrir els espais d’esbarjo de les escoles fora dels horaris lectius per a activitats obertes a tothom, i del projecte de Xarxa de refugis climàtics, que agrupa equipaments municipals i espais públics que poden oferir condicions de confort tèrmic en episodis de temperatures extremes. Amb aquest objectiu, s'ha construït un umbracle format per pilars i bigues metàl·liques per generar una zona d’ombra i aixopluc i garantir el joc els dies amb condicions meteorològiques adverses. L'ajut concedit ha estat per al total de la inversiço realitzada: 41.114,65 €.

Riera de l'Abeurada

L’objectiu del projecte, que s'ha enllestit el desembre de 2023, ha estat intervenir en un tram de la riera de l’Abeurada per convertir-lo en una àrea de lleure i foment de la biodiversitat. Forma part del projecte general d’urbanització i paisatge de la riera de l’Abeurada, tal com es concreta en el Pla d’Acció de la V Verda de Reus, que comprèn un conjunt d’actuacions sobre les rieres del municipi per recuperar-les com a eixos de la infraestructura verda de la ciutat. L'ajut concedit ha estat de 120.000 €, sobre una inversió total de 164.571,41 €.

La riera de l'Abeurada a Reus.cat

Vídeos Relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.