Centre de Desenvolupament de l'Oli

L'olivera constitueix l'eix central i elemental que articula i imprimeix personalitat pròpia a moltes comunitats de l'entorn mediterrani, i que caracteritza la seva economia, paisatge, urbanisme, ambient, cultura...

El Centre de Desenvolupament de l'Oli (CDO) té com a principal objectiu ser un instrument de coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l'olivera.

Actualment, el CDO està gestionat per l'Ajuntament de Reus, en conveni amb la Diputació de Tarragona.

Accions destacades

Entre les accions destacades que impulsa el CDO estan:

  • Els premis CDO als millors oli d’oliva verge extra

 Des de l’any 2006 es convoquen anualment els PREMIS CDO que premien els millors olis de la província segons les següents categories:

  • Millor Oli d’Oliva Verge Fruitat Verd Amarg
  • Millor Oli d’Oliva Verge Fruitat Verd Dolç
  • Millor Oli d’Oliva Verge Fruitat Madur

Participen  olis que provenen d’almàsseres de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre inscrites a les Denominacions d’Origen Protegides Baix Ebre - Montsià, Siurana o Terra Alta.

  • Divulgació del tast d’Oli a les diferents Fires de la província Tarragona mitjançant l’organització de tasts d’oli d’oliva verge extra, dirigits per professionals del Panell de Tast Oficial d’olis d’oliva verge extra de Catalunya, amb l’objectiu de fer conèixer la diferència entre un oli d’oliva verge extra i un oli d’oliva, a la teoria i a la  pràctica.

AEMO

El CDO pertany a l'Associació Espanyola de Municipis de l'Olivera (AEMO), la qual té com a finalitat fonamental constituir des de l'Administració local una plataforma de coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l'olivera.

Poden formar part com a socis ordinaris d'AEMO tots aquells municipis en què l'activitat econòmica realitzada amb l'oliver i els seus aprofitaments, així com el grau de dependència de la seva riquesa industrial i comercial, sigui important per al desenvolupament equilibrat de la població al seu territori.
www.aemo.es)

 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.