Recursos ambientals

Auditories ambientals

Des de l’Àrea de Medi Ambient proposem fer l’escola més sostenible. Per això, posem a disposició dels centres escolars guions i fitxes per realitzar auditories amb les temàtiques d’aigua, residus i energia, juntament amb una dinàmica per tal de fer una valoració del grau de sostenibilitat del centre i realitzar un pla d’acció per tal de millorar de forma continuada. 

Per obtenir la guia i les fitxes de cada una de les auditories, poseu-vos en contacte amb l’Àrea de Medi Ambient.

Agendes i calendaris escolars

L’Agenda Escolar Europea del Medi Ambient i el Desenvolupament és un recurs d’educació ambiental adreçat a l’alumnat de secundària i comuna als municipis que integren la Xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat. Es tracta d’una agenda escolar normal on s’inclouen continguts ambientals i sobre el desenvolupament sostenible amb la finalitat de conscienciar els joves cap a conductes social i ambientalment responsables. Els calendaris són adequats per primària i secundària. El cost tant de l'agenda com dels calendaris és d’1€ i les poden encarregar tant els centres educatius com les AMPES, durant el mes de desembre del curs anterior.

Els calendaris estan a disposició de les aules de primària i són gratuïts.

Papereres per reciclar (envasos i paper)  

A disposició de manera gratuïta per a oficines i aules d’edificis públics i privats, per facilitar el reciclatge de paper i d’envasos.  

Compostatge casolà

El compostatge és el procés pel qual les restes de menjar i jardineria es transformen en compost o adob per a la terra.00

L'Ajuntament de Reus ofereix la possibilitat als centres educatius de disposar de compostadors.

Les mides dels compostadors són: 60x60cm x 48cm alçada (150 litres) i 60x60cm x 89cm alçada (300 litres).

És el sistema ideal per al reciclatge dels residus orgànics que es generen, ja que s'obté adob per a l'hort o jardí.

Gots i rentagots per a festes sostenibles

Posem a disposició d’entitats, escoles i associacions de veïns, entre d’altres, els gots reutilitzables de polipropilè de 250 cl per tal de prevenir residus i estalviar amb la neteja dels espais on es fa una festa.   

També disposem d’una màquina de rentagots petit (entre 800-1.500 persones) i una unitat de rentat, recomanada per a un acte de més de 2.000 persones o per un acte de més de 3 dies. Consulteu-ne el cost a les oficines de Medi Ambient.

S'aplicarà una preu de 0,30€ per got no retornat o got retornat brut. 

Contenidors per a recollida selectiva a les festes

En qualsevol esdeveniment que es realitzi a la ciutat i que generi residus, es pot comptar amb un servei municipal a mida per realitzar la recollida selectiva de residus. El cost d’aquest servei està regulat per la ordenança fiscal n. 22. Cal sol·licitar-lo amb un mínim de 15 dies d’antelació.

Adhesiu Publicitat No

Encara és habitual trobar-se publicitat no nominal a les bústies. Es tracta de publicitat indiscriminada que produeix un consum de paper massiu, d’un sol ús i que habitualment es llença directament al reciclatge.

Per evitar-ho l’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans un adhesiu per evitar rebre publicitat gratuïta i disminuir-ne així el volum de residus.

Podeu descarregar l’adhesiu en el link Adhesiu Publicitat No.

 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.