Intercanvi

imatge_dcn

Dono Canvio Necessito

Dono Canvio Necessito (DCN) és una pàgina web d'intercanvi gratuït d'objectes a través de la qual es fomenta un model alternatiu de consum més sostenible, tant des del punt de vista ambiental com social i econòmic. El sistema de funcionament és el mateix dels antics mercats d'intercanvi, però aprofitant els avantatges que ofereixen les noves tecnologies.

L'accés a la pàgina de DCN (donocanvionecessito.reus.cat) és lliure, i el servei és gratuït mitjançant el registre via web.

L'intercanvi es fa directe entre usuari i usuari, encara que també hi ha la possibilitat d'intercanvi entre tres o més usuaris, mitjançant web.

 

Accés al web d'intercanvi

 

Punt d'intercanvi de llibres

Punt d'intercanvi de llibres

A Reus existeix l'opció d'intercanviar llibres a través d'un servei que funciona de forma totalment gratuïta i lliure.L'intercanvi de llibres és un iniciativa municipal per la minimització de residus i la reutilització, el foment de la lectura i les relacions socials. Els usuaris poden endur-se els llibres que vulguin i se'ls poden quedar. Es poden intercanviar tot tipus de llibres i en qualsevol idioma, sempre que estiguin en bon estat.

Així, les persones que tenen llibres que ja han llegit i no saben on guardar-los o simplement els agradaria que aquests poguessin ser llegits per altres persones, poden portar-los a qualsevol dels espais de la ciutat on els ajudaran a intercanviar els teus llibres amb d'altres.

Els llibres que es deixin s'han d'entregar al personal de l'entitat, que els revisarà i identificarà amb una etiqueta abans de posar-los al Punt d'Intercanvi.

Els punts on es pot fer l'intercanvi de llibres es troben als llocs següents:

Biblioteca Central Xavier Amorós. Carrer de l'Escorxador, s/n.
Centre de la Imatge Mas Iglesias Reus (CIMIR). Carrer Jaume Vidal i Alcover, 6 (Parc del Mas Iglesias).
Reus Deportiu. Carrer Antoni Gaudí, 66.
Portia. Carrer De rosich, 10.
Momentum. Carrer De la Font, 1.
Mercat Central.

Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC)
Plaça Mercadal, 1, 43201, Reus
Tel. 010 (des de Reus) / 977 010 010

Horaris: Matí: de 8.30 a 14 h. Tarda: de 16 h a 18 h, dimarts i dimecres. Estiu (de l'1/06 al 30/09) de 8.30 a 13.30 h. Setmana Sta (de l'11 al 15/04) i Nadal (del 15/12 al 7/01): de 8.30 a 14h

Plaça Mercadal, 1, 43201, Reus

L'atenció presencial, sempre amb CITA PRÈVIA.


D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.