Festivals

Imatge d'un espectacle del Trapezi

El calendari de Festivals marca una part important de la programació cultural de la ciutat. La consolidació de la programació fa que Reus tingui festivals tot l’any, tres d’ells de marcat caràcter internacional i per tant amb projecció exterior, com són el festival de circ, el de mim i el de cinema.

Els festivals de Reus s’han convertit en un referent cultural al nostre país, que, definitivament consolidats i àmpliament avalats pel públic, omplen els espais cita rere cita.

Els espectadors poden trobar els següents festivals:

El Trapezi, la Fira del Circ a Catalunya
S’ha convertit en un punt de referència obligat en el món dels festivals i més concretament en el món del circ. Més de cent companyies, un miler d’artistes, desenes de programadors i cinc dies d’activitat latent són algunes de les particularitats de la història d’aquesta fira. Se celebra al maig. El web del festival és www.trapezi.cat.

El Cos, Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual de Reus
Se celebra cada tardor amb l’objectiu d’omplir la ciutat de cossos i objectes en moviment. Companyies estatals i internacionals el consideren un punt de referència obligat a l’hora d’estrenar les seves darreres propostes. El web del festival és www.cosreus.cat.

Festival breus, de Cinema Curt Europeu
El Festival de cinema dedicat a curtmetratges de ficció europeus «breus», agafa el relleu al FEC Festival, amb la voluntat de l’Ajuntament de continuar oferint al públic els millors curts produïts a Europa. La primera edició es realitza del 21 al 23 de març de 2019 i el Teatre Bartrina n'és l'escenari principal.

El Festival breus 2019 té una secció dedicada a la mostra de curtmetratges, un concurs amateur per a la creació de curts d’un minut de durada «Crea breus», la sessió infantil «Mini breus» i un taller de creació.
 

Festivals d’estiu (estiu a la fresca)
Programació de petit i mitjà format en espais de la ciutat on hi prenen protagonisme els contes per adults, la poesia, la música, la dansa, les darreres produccions cinematogràfiques i els concerts més alternatius.

Festival Memorimage
Festival internacional de caràcter competitiu centrat en pel·lícules que incorporen imatges d’arxiu en moviment. Aposta per la importància de la recuperació i conservació del patrimoni audiovisual i pel valor de la imatge en la configuració de la memòria individual i col·lectiva. El web del festival és https://memorimage.reus.cat/

ArReus
Festival musical per conèixer i descobrir altres músiques i cultures, en un context no tan sols musical i lúdic sinó també de contacte humà, solidari, de cooperació entre els pobles i les persones. Se celebra a La Palma durant el mes de setembre.

Festival Reus Blues
Durant dos caps de setmana consecutius a l’inici de l’estiu, ofereix una gran diversitat de tendències musicals que conviuen en el blues. www.amca.info

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.