Promoció de la salut

S'entén per promoció de la salut el conjunt d'actuacions, prestacions i serveis destinats a fomentar la salut individual i col·lectiva i a impulsar l'adopció d'estils de vida saludables per mitjà de les intervencions adequades en matèria d'informació, comunicació i educació sanitàries

  • Informació i assessorament
  • Divulgació i promoció.
  • Escola Oberta de Salut
  • Pas a Pas
  • Aprenentatge i Servei
  • Recursos de salut  per a la comunitat educativa

Estratègia de promoció de la salut

El 18 de setembre de 2018 l’Ajuntament de Reus es va adherir a l'Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut (en el marc de l'abordatge de la cronicitat en el Sistema Nacional de Salut (SNS) que té com a objectiu aconseguir guanyar anys de vida en bona salut i lliure de discapacitat.

Aquesta estratègia és una oportunitat d'integrar i coordinar els esforços de promoció de la salut i prevenció entre tots els nivells, sectors i actors implicats. Proposa el desenvolupament progressiu d'intervencions dirigides a prevenir les malalties, lesions i la discapacitat, i es caracteritza pel seu abordatge integral i per entorns, pel seu enfocament positiu i poblacional, a més de mantenir una perspectiva de curs vital (infància i adolescència, vida adulta i envelliment).

[Consulta el text de la estratègia

Estils de vida saludable

Aquesta pàgina web sorgeix com a part de les accions de l'Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut i la seva finalitat és proporcionar informació útil i de qualitat, ajustada a les diferents necessitats de la ciutadania; en ella podràs trobar recomanacions, eines interactives, vídeos i altres materials i recursos d'utilitat per fer més saludables els nostres estils de vida.

Localiza salud

LOCALIZA SALUD és una aplicació informàtica senzilla que visibilitza recursos i activitats que contribueixen a la salut i benestar en els municipis adherits a l'Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció (EPSP). Tots els municipis estan convidats a participar i elaborar el seu mapa de recursos per millorar els estils de vida de la seva població.

Des de la Regidoria estem actualitzant els recursos disponibles a la ciutat de Reus. Però tota la ciutadania està convidada a participar-hi. Si sou gestor d’algun recurs de salut i voleu incloure’l al mapa, doneu-lo d’alta i passarà a validació per aparèixer al mapa.

Localiza salud

 

 

Salut Pública
C/Ample, 13
Tel. 977 010 040

La seu de la regidoria de Salut es troba a l’edifici de l’Institut de Puericultura Doctor Frias, més conegut com «La gota de la llet». Aquest edifici sempre ha estat vinculat a la promoció de la salut del municipi.

Adreça: C/Ample, 13

43201 Reus

Salut Pública

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.