Seguretat alimentària
Els titulars dels establiments són els responsables de complir les normes i portar a terme els autocontrols per garantir la seguretat i higiene en els aliments.
L’Ajuntament ha de vetllar perquè els operadors alimentaris en l’àmbit minorista compleixin la normativa vigent i així garanteixin la innocuïtat i salubritat dels aliments elaborats i/o comercialitzats a la ciutat [enllaç a la Carta de serveis de Seguretat Alimentària] Per això es realitza el control sanitari a establiments alimentaris minoristes, mercats municipals i de restauració col·lectiva (bars, restaurants i establiments alimentaris de caràcter temporal com fires i altres esdeveniments ocasionals).
També s’intervé en casos d'alertes, toxiinfeccions alimentàries i es respon a les denúncies que fan arribar els ciutadans, mitjançant l’OAC, tant de productes com d'establiments alimentaris amb coordinació amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
Us pot interessar:
- Què cal fer per obrir un establiment (FAQ) (PDF)
- Campanyes informatives
- Formació
- Documents d’interès
- Legislació
- Tràmits (enllaç a seu electrònica)
Accions relativa a les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
Presentació: 'Informem dels al·lèrgens alimentaris als consumidors' (PDF)
Tots els titulars minoristes del sector alimentari que hagueu d'elaborar el vostre Pla d'al·lèrgens, podeu consultar els següents enllaços amb informació addicional i la normativa vigent.
Guia breu d'informació alimentària
Els al·lèrgens alimentaris a la restauració col·lectiva
Reglament (UE) 1169/2011, de 25 d'octubre, sobre la informació facilitada al consumidor
Aquí trobareu propostes de formació relacionades amb la salut
Guia d'Autocontrols de Seguretat Alimentària (2015)
Plantilles per als Documents que us poden ser d’interès per adaptar al vostre establiment per portar el dia a dia del pla d’autocontrol