Centre de la Imatge Mas Iglesias
El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) és un equipament dedicat a la preservació, l’estudi i la difusió del patrimoni visual, tant documental com artístic. El CIMIR és una conseqüència de la trajectòria dels darrers 30 anys de l’Ajuntament de Reus dedicats a la protecció, recerca i difusió del patrimoni fotogràfic de la ciutat, vehiculat a través de la Fototeca Municipal de Reus.
La Fototeca Municipal no més s’entén com a fruit de l’impuls conjunt de l’Ajuntament i de l’Agrupació Fotogràfica de Reus, que en els darrers anys ha recollit més de 45.000 imatges, amb la col·laboració indispensable de les famílies, propietaris i col·leccionistes que han fet donació o cessió dels seus fons, així com dels fons aplegats a través de convocatòries com els Premis Reus.
Cinemateca
L’any 2006 l’Ajuntament de Reus fa un pas endavant amb el Centre de la Imatge Mas Iglesias i incorpora al seu àmbit de treball, a més de la Fototeca Municipal, la Cinemateca Antoni Martra i Badia que passa a ser l’altre gran pilar del CIMIR. La Cinemateca Antoni Martra Badia, batejada en honor d’un dels pioners del cinema amateur reusenc és un arxiu a través del qual es recuperen films antics de temàtica local. Les còpies d’aquestes pel·lícules es conserven al CIMIR i es posen a disposició d’investigadors i persones interessades en la seva visualització. Actualment disposa d’un catàleg de més de 2.500 pel·lícules.
Reus Plató
Vinculat al CIMIR, s'impulsa «Reus Plató», l'oficina d’atenció als rodatges amb els objectius següents:
- La captació de rodatges de pel·lícules i sèries que permetin generar activitat econòmica i posar en valor el ric patrimoni arquitectònic i el paisatge urbà de la ciutat.
- La gestió de localitzacions. Facilitarà a les productores, directors o localitzadors les gestions per poder fer rodatges a la ciutat. El fet de tenir una oficina que centralitzi els processos o la informació és també un punt d'atracció per als rodatges.
- L'estudi de taxes i preus públics, que les produccions audiovisuals hagin de pagar per utilitzars els equipaments i espais públics com a platons de rodatge.
- La integració de peticions, en un únic organisme, que puguin rebre diferents serveis municipals, l’Agència Reus Promoció o el Teatre Fortuny, per exemple.
Aquestes tasques les portarà a terme la Film Comission, que serà la taula d'atenció als rodatges de «Reus Plató», i que des del Centre de la Imatge estarà integrat pels diferents agents que poden intervenir en la gestió de les peticions de les productores: personal de diferents departaments de l’Ajuntament, de Reus Promoció, etc...
Dimarts al CIMIR
El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus ofereix una programació estable cada setmana amb el cicle «Els Dimarts al Centre de la Imatge Mas Iglesias», que inclou tallers, conferències, cursos i projeccions, amb l'objectiu comú de promoure el tractament de la imatge.
El cicle s'impulsa durant els mesos de març, abril i maig, des de les 11:00h fins a les 20:00h ininterrompudament i amb la possibilitat de dinar-hi ja que s'hi instal·len food trucks al jardí del CIMIR.
Horaris: Atenció al públic: de dilluns a divendres, de 10:00 h a 14:00 h.
El Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR) és un equipament dedicat a la preservació, l’estudi i la difusió del patrimoni visual, tant documental com artístic. El CIMIR és una conseqüència d’una trajectòria de més de 30 anys dedicats a la protecció, recerca i difusió del patrimoni fotogràfic de la ciutat a través de la Fototeca Municipal de Reus, amb l’impuls conjunt de l’Ajuntament i de l’Agrupació Fotogràfica de Reus, les famílies, propietaris i col·leccionistes que han fet donació o cessió dels seus fons, així com dels fons aplegats a través de convocatòries com els Premis Reus.
El Centre de la Imatge Mas Iglesias incorpora al seu àmbit de treball, a més de la Fototeca Municipal, la Cinemateca Antoni Martra i Badia, batejada en honor a un dels pioners del cinema amateur reusenc, un arxiu a través del qual es recuperen films antics de temàtica local. Les còpies d’aquestes pel·lícules es conserven al CIMIR i es posen a disposició d’investigadors i persones interessades en la seva visualització.